Yritystehdas siivittää startupit vahvaan kasvuun


Toimitusjohtaja Kati Rauhaniemen mukaan, tänä keväänä avatulla Yritystehtaan kasvuhautomolla on kolme keskeistä tavoitetta: tukea vahvalla hautomotoiminnalla uusia suomalaisia kasvuyrityksiä, löytää 1 000 uutta kotimaista menestysideaa sekä rakentaa vahva sijoittajaverkosto. Kasvuyrityksiä ja potentiaalisia sijoittajia törmäytetään yhteen esimerkiksi rahoituspaneeleissa.

Rauhaniemen mukaan kasvuhautomossa kehitetään yritysten liiketoimintaa, tuotekehitystä, johtamistaitoja sekä henkilöstö- ja talousosaamista. Samalla viritetään hyvinvointiin liittyvät asiat kuntoon. Jokaiselle kasvuyrittäjälle on räätälöity 24 kuukauden henkilökohtainen hyvinvointivalmennus hyvinvointianalyyseineen.

”Yrittäjäksi haluavat ihmiset voivat kehittää yritysideaansa esihautomossamme, jossa testataan ja kehitetään liikeideaa. Ideoista syntyy uusia yrityksiä, joista valitaan vuosittain 12 potentiaalisinta kasvuhautomo-ohjelmaamme ja monialaisen huippuasiantuntijatiimimme henkilökohtaiseen valmennukseen. Ohjelmassa luodaan pohja yritysten kannattavalle ja kestävälle kasvulle. Kasvuhautomon parhaiden yritysten joukkoon pääsemisen edellytyksenä on hyvä liikeidea, skaalautuva tuote tai palvelu, 1,5 vuoden rahoitus jatahto kasvaa”, Rauhaniemi summaa.

Huhtikuussa avatussa kasvuhautomossa on mukana jo kolme yritystä. Yksi niistä on ajoneuvojen digitaalisten mittaristojen suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut Napko Oy. Napkon asiakkaita ovat esimerkiksi kiinalainen Iconiq Motors ja dubailainen W Motors, jonka ’Fenyr Supersport’ -superauto yritys kehittää mittaristoja.

”Käytämme paljon aikaa tuotteidemme ja liiketoimintamme kehittämiseen. Kasvuhautomosta toivomme saavamme apua erityisesti liiketoimintamme tukijärjestelmien ja uusien yhteistyöverkostojen luomiseen sekä kansainvälisen kaupan haastaviin sopimus- ja vastuukysymyksiin”, Napkon toimitusjohtaja Jani Immonen kertoo.

Tulevaisuuden autojen näytöt tulevat Jyväskylästä.

Haluatko yrityksesi kasvupolulle tai etsitkö oivallista sijoituskohdetta? Löytyykö pöytälaatikostasi vuosisadan menestysidea?

Ota yhteyttä meihin
yritystehdas.fi/info

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi