Ympäristöystävällisyys paranee korkealaatuisella mittausteknologialla


”Karkeasti voidaan sanoa, että yksi kulutettu yksikkö energiaa vaatii kolme yksikköä energiaa energiantuotannossa. Se tekee energiatehokkuudesta ja energian säästöstä erittäin merkittävän tekijän ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa yhdessä uusiutuvien energiamuotojen kanssa”, WIKA Finlandin toimitusjohtaja Tapio Moisio viittaa eräisiin laskelmiin energiahukasta ennen sen hyödyntämistä.

”Yksi kulutettu yksikkö energiaa vaatii kolme yksikköä energiaa energiantuotannossa.”

Saksalaislähtöinen, perheomisteinen WIKA on globaali markkinajohtaja paineen, lämpötilan, pinnankorkeuden, voiman ja virtauksen mittaamisessa sekä kalibroinnissa. Vuonna 1946 perustettu yritys nojaa edelleen vahvoin perusarvoihinsa, mikä näkyy toiminnassa esimerkiksi vastuullisuutena ihmisiä ja ympäristöä kohtaan.

WIKA:n ratkaisut ovat osaltaan mahdollistamassa monia ympäristön kuormitusta vähentäviä prosesseja. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta on yrityksen toimittamat mittauslaitteistot Nesteen tuotantolaitokselle, jossa jalostetaan mm. tieliikenteen polttoaineita, jätteistä ja tähteistä valmistettavaa Neste MY-dieseliä.

”Polttoaineiden jalostus on monimutkainen prosessi, jonka erilaisia lämpötiloja on mitattava äärimmäisen tarkasti. Neste luottaa tässä meidän toimittamiin mittalaitteisiin”, Moisio valottaa.

Vastaavia esimerkkejä löytyy myös muilta aloilta. Eräs yritys kykeni optimoimaan tilojensa ilmanvaihdon tehoa WIKA:n mittaustekniikalla. Esimerkiksi paine-eromittaukseen perustuva suodattimien kunnonvalvonta ennakoi suodattimien vaihtotarpeen ja säästää merkittävästi energiaa. Puolestaan WIKA:n lämpötila- ja virtausmittausteknologiaa käytetään tuuli- ja aurinkoenergian tuotannossa ja sen optimoinnissa.

”Meidän tavoitteemme on edistää asiakkaidemme menestystä tarjoamalla heille parhaita mahdollisia mittausratkaisuja. Jos jokin ratkaisu ei heti toimi halutulla tavalla, olemme asiakkaille läsnä ja autamme heitä valitsemaan parhaita mahdollisia vaihtoehtoja laajasta tuoteportfoliostamme”, Moisio lupaa.

www.wika.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Teollisuus