Ympäristöystävällinen, kovetettu puulattia Woodura kestää käyttöä


Puulattiat ovat haluttuja vaihtoehtoja niiden luonnollisuuden, kauniin ulkonäön ja päästöttömyyden vuoksi. Ongelmaksi saattaa kuitenkin muodostua lattian pehmeys. Bjelinin Woodura-lattia on ensimmäinen luonnollisin menetelmin kovetettu puulattia, joka on huomattavasti perinteistä lautaparkettia kestävämpi. 

 

Bjelinin Woodura-tuotteet ovat aitoja puulattioita, joiden pinta on kovetettu keramiikka-puukomposiitin avulla. Menetelmän takana on Bjelinin sisaryhtiö Välinge innovation, jolla on jo pitkät perinteet lattia-alan innovaatioista. 

Tuotantotapa tekee lattiasta noin kolme kertaa kovemman ja kestävämmän, kuin esimerkiksi tammilautaparketti. 

– Lattia on muita puulattioita huolettomampi ja kestää niin lasten leikkejä, kuin koiraperheenkin kulutusta. Pinnan kovettaminen auttaa lattiaa sietämään myös kosteutta jonkin verran muita puulattioita paremmin. Hinnaltaan se on kilpailukykyinen, kertoo maajohtaja Tiina Hämäläinen. 

Kestävyyden lisäksi Woodura-lattiat parantavat myös ympäristötehokkuutta. Muihin puulattioihin verrattuna puu voidaan käyttää sataprosenttisesti hyödyksi ja puun käytön tehokkuus onkin jopa kymmenkertaista. Puulattia myös sitoo luontaisesti hiilidioksidia ilmakehästä, joten tuote on hiilidioksidinegatiivinen ja ympäristöpositiivinen. 

– Uskomme, että tähän suuntaan maailmassa on mentävä, koska raaka-aineita ei ole tuhlattavaksi, Hämäläinen toteaa. 

Lattia on myös erittäin matalaemissioinen, koska se ei sisällä esimerkiksi muovia, eikä sitä asenneta liimaamalla. Sisäilman kannalta se onkin terveellinen ja turvallinen vaihtoehto. Asiakkaat ovat olleet tuotteesta todella innostuneita ja yllättyneitä. 

– Tuote tuo asiakkaille selvää lisäarvoa, kun aidon puun ominaisuudet ja kova kestävyys on nyt saatu samaan, Hämäläinen summaa. 

Jaa tämä artikkeli


Infrastruktuuri Rakentaminen 2021