Ylöjärven keskusta kehittyy – Siltatien asuinalue herättää paljon kiinnostusta


Siltatien alueelle rakentuu tulevina vuosina jopa 5000 hengen asuinalue. Vuonna 2023 sinne valmistuu myös koulu, joka laajenee vähitellen kattamaan kaikki luokka-asteet. Siltatien ohella Ylöjärven keskustaa kehitetään ja laajennetaan myös muihin suuntiin. 

Siltatie on vahvasti kehittyvä asuinalue, joka täydentyy jatkossa palvelujen osalta. Aluetta rakennetaan viidessä vaiheessa, joista ensimmäinen on jo loppusuoralla. Siltatien tontit ovat herättäneet hyvin paljon kiinnostusta. 

– Siltatie on laaja kokonaisuus. Alueella on muutamia kerrostalotontteja ja lisäksi paritalo-, rivitalo- ja omakotitalotontteja. Ydinkeskustaa pyrimme kehittämään tiiviinä ja kerrostalopainotteisena, Siltatien alueella suurin osa rakentamisesta tulee olemaan matalaa, kertoo Ylöjärven kaavoituspäällikkö Esko Hyytinen. 

Alueen vetovoimaa lisää erityisesti Siltatien koulu, joka on nyt hankekehitysvaiheessa. 

– Maaliskuussa 2022 olisi tarkoitus päästä rakentamisvaiheeseen (vaihe 1), alakoulun osuuden tulisi olla valmiina kesäkuussa 2023 elokuun koulunaloitusta varten. Ensimmäisenä kokonaisuuteen valmistuvat esikoulu, alakoulun luokat 1–4, erityistä tukea vaativien opetus, kouluterveydenhuolto sekä hallinto- ja keskuskeittiötilat, esittelee kaupunkirakennejohtaja (vs.) Jukka Nurmi. 

Viereiselle tontille rakentuu myös täysmittainen urheilukenttä. Vaiheessa 2 kouluun saadaan esimerkiksi liikuntahalli sekä aulaan liittyvä musiikkiluokka. Muutaman vuoden investointitauon jälkeen kouluun on tarkoitus saada myös muut ala- ja yläkoululuokat ja rakentaa sen lähelle aluetta palveleva päiväkoti. Yksityisten toimijoiden kanssa pohditaan kaupallisia palveluja. 

Keskusta laajenee useaan suuntaan 

Siltatien ohella Ylöjärven keskusta kehittyy monella rintamalla. Yksi palvelujen saatavuutta parantava hanke on nykyisen S-marketin laajennus Prismaksi. Kaavanlaajennuksella kaupan koko kasvaa n. 5900 neliöllä ja kellariin saadaan samalla myös pysäköintitilaa. 

Kaupunkirakennejohtaja (vs.) Jukka Nurmi ja kaavoituspäällikkö Esko Hyytinen ovat avainpelaajia monissa kasvukaupungin kehityshankkeissa. | Kuvat: Rami Marjamäki

– Kultaniityn alueelle tulee rakentumaan rivi- ja kerrostaloja lähivuosina ja Leijapuiston aluetta tarkastellaan ensi vuoden aikana. Lisäksi tavoitteisiimme kuuluu tutkia kaupungin perusturvakeskuksen kaavamuutosta, Hyytinen esittelee. 

Muita isoja kehittämishankkeita ovat Teivo-Mäkkylän alue, jonne raitiotien varrelle suunnitellaan täydentyvää asuinrakentamista ja yritystoimintaa sekä Vuorentaustan alue, jonka laajenemissuunta on kohti Tampereen rajaa. Vuorentaustaan on tulossa jopa 1800 uutta asukasta sekä esimerkiksi päiväkoti ja koulu samalle tontille. 

– Suunta Ylöjärveltä kohti Tamperetta on hyvin kiinnostava. Kun kaavoitus ja kunnallistekniikka saadaan valmiiksi, ovat tontit varmasti hyvin kysyttyjä, Nurmi summaa. 

Tutustu tarkemmin: www.ylojarvi.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa