Kauppa vauhdittaa Ylivieskan kasvua


Pohjanmaan sydämessä sijaitseva 15 200 asukkaan Ylivieska tunnetaan perinteisenä kauppakaupunkina. Tänä päivänä Ylivieska on kaupan ja palveluiden keskus yli 76 000 asukkaan alueella. Yli 20 autokauppaa, suuret tavaratalot ja lukuisat erikoisliikkeet houkuttelevat asiakasvirtoja kauempaakin.

“Kun tarjontaa on paljon, asiakkaat seuraavat perässä ja kilpailijatkin hyötyvät toisistaan”, toteaa YTEK yrityspalveluiden toimitusjohtaja Sampo Siik.

Sampo Siik toteaa, että kaupungin aktiivinen kehittämistyö hyödyttää muiden elinkeinojen ohella myös kauppaa.

Ylivieskan kaupan kasvua selittävät muun muassa erikoiskaupan keskittyminen, hyvät liikenneyhteydet, aktiivinen elinkeino- ja kaavoituspolitiikka ja viime kädessä yrittäjien rohkeus ja riskiottokyky.

Huiminta kehityksen aikaa Ylivieskassa on eletty 2000-luvun alusta lähtien, kun kaupan volyymi on kasvanut rinta rinnan väkiluvun kanssa. Jo sitä ennen kaupunki tunnettiin vuosikymmeniä autokaupan keskuksena.

Kasvu tuo mukanaan myös haasteita, joihin Ylivieskassa on haettu kestäviä ratkaisuja. Uudet liikennejärjestelyt sujuvoittavat siirtymisiä kaupungin eri osien välillä, ja rautatiekuljetusten edistämiseksi on kaavoitettu uutta terminaalialuetta.

Lähiajan suurimpia haasteita on käynnissä oleva kaupan alan murros. Siikin mukaan se merkitsee Ylivieskalle ennen kaikkea mahdollisuutta.

“Täällä on Centria- ammattikorkeakoulun ansiosta vahvaa robotiikkaan, digitalisaatioon ja automatisointiin liittyvää osaamista, joka tukee myös kaupan kehitystä.”

www.ylivieska.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Bisnes