YleX Aamu -juontajat Viki ja Köpi: Läppä lentää kesälomallakin


YleXPop -kesäfestareista alkaa virallisesti Ville Eerikkilän ja Juuso Kallion eli Vikin ja Köpin kesä, mikä tänä vuonna tarkoittaa kesän korkkausta Joensuussa.

”Kesälomalla heinäkuussa käydään myös kotikonnuilla”, miehet suunnittelevat ja kertovat tämän kesän matkailevansa ainoastaan kotimaassa. ”Junalla tai autolla, jos sellaisen saa jostain lainaksi”, he suunnittelevat. En kysy, kumpaa he suunnittelevat lainaavansa.

Viki on kotoisin Kemistä ja Köpi Porin Reposaaresta. ”Porin jazzit tietysti kuuluvat kesäohjelmistoon ja muutenkin meri ja veneily”, Köpi heittää. Viki puolestaan tunnustautuu kilpailuhenkiseksi ja keskittyy kesäpeleihin: ”Petankki, futis, rantalentis, kriketti, ainakin noissa lajeissa pitää kisailla.”

Sitten heitän kesän kysymyspatteriston ilmoille.

1.Paras kesämuisto?

Viki ja Köpi: ”Suomalainen kesäyö, juhlinta kaverien kanssa mökillä, grilli kuumana, plus ehkä pikkuisen alkoholiakin nauttien. Oikeastaan miljöökään ei ole niin tärkeä vaan se, että mukana on oikeat tyypit.”

2.Kesän maistuvin herkku?

Viki ja Köpi: ”Jauhomakkara, mustaksi grillattuna, sinappi kylkeen. Olut kyytipojaksi. Plus sipulinen voikastike ja uudet perunat! Ja ulkona syöden, se on se juttu!”

3.Kesän lemppari-aktiviteetti?

Köpi: ”Kaverien veneillä veneily ja pyöräily fillarilla, jonka etukoriin mahtuu kaljat.”

Juuso: ”Kesäpelit.” Lopuksi pyydän kesävinkkiä, joka voi liittyä vaikkapa runsaaseen oluen juontiin ja veneilyyn.

Viki: ”Nauti kalja kylmänä. Lämmin bisse ja helle ei ole paras mahdollinen kombo.”

Juuso: ”Kukaan meistä ei ole niin tärkeä, että pitäisi veneestä kusta seisten. Tarvittaessa kannattaa ostaa parempi vene, jossa asian voi toimittaa ihan istualtaan.”

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Vapaa-aika