Yksilöllisiä koteja parhailla paikoilla


Parhaat materiaalit, hyvä suunnittelu ja keskittyminen yhteen kohteeseen kerrallaan – niillä luodaan 1Kodin yksilölliset pari- ja rivitalokodit. 

Meidän laatumme syntyy hyvästä suunnittelusta, ja erotumme muista myös yksilöllisyydellä”, sanoo yrittäjä Janne Lehti 1Koti Rakennusliikkeestä. 

”Yksilöllisyys syntyy talojen ja tonttien erityisyyden kautta. Jokainen talo suunnitellaan kyseiseen paikkaan ja kohteeseen erikseen, ja arkkitehti piirtää kullekin tontille sopivat ratkaisut. Näin jokainen nouseva talo on omanlaisensa ratkaisu.” 

1Kodin rakentamissa taloissa keskeistä ovat myös laadukkaat materiaalit. Olivat ne sitten piiloon jääviä eristeitä, keittiökalusteita, näkyviä seinäpintoja tai parketteja, 1Koti valitsee ne aina laadukkaammasta päästä, tulevan asukkaan toiveita ja makua noudattaen. 

”Käytämme myös energiatehokasta talotekniikkaa. Jos suinkin mahdollista, käytämme esimerkiksi lämmitysratkaisuissa ensisijaisesti maalämpöä.” 

Pari- ja rivitalorakentamista 

1Koti keskittyy enimmäkseen yhtiömuotoisiin pari- tai rivitalokohteisin. Se antaa rakentamiseen monia etuja. 

”Kohteet ovat yhtiömuodossa vähän isompia. Teemme noin yhden kohteen vuodessa, jolloin voimme keskittyä huolelliseen rakentamiseen ja taata sillä hyvän lopputuloksen”, kertoo Lehti, jolla on rakentamisesta 25 vuoden kokemus. 

”Kohteisiimme on muuttanut nyt aika paljon perheitä omakotitaloista. Se kertoo ehkä siitä, että taloyhtiömuodon kautta haetaan helppoutta, mutta silti halutaan pitää kiinni tilasta ja laadusta.” 

1Koti Rakennusliike tekee rakentamisen pääosin omalla, ammattitaitoisella porukallaan. Sähkö ja LVI-urakat hoidetaan pitkäaikaisten alihankkijoiden kautta. 

Asuntomessuilla näytteitä 

1Kodin laatuun voi tutustua Naantalin asuntomessuilla. Luonnonmaan messualueelle rakentuu moderni IsoKoskelo-kokonaisuus: kolmessa paritalossa on yhteensä kuusi huoneistoa, jotka ovat kooltaan 111 ja 132 neliötä. Kohteen arkkitehtuurista on vastannut Arosuo Arkkitehtien Vesa Arosuo. 

Keskeistä IsoKoskelolle ovat avoin pohjaratkaisu sekä isot ikkunat, jotka tuovat luonnon lähelle. 

Arosuon suunnittelupöydältä on lähtöisin myös 1Kodin seuraava rivitalohanke Piikkiössä. Tuohi-kokonaisuuden kaksi rivitaloa sijoittuu etelärinteeseen ja niissä on yhteensä 13 eri kokoista asuntoa. Kaikki palvelut – kaupat, päiväkoti ja koulu – ovat lähellä, koska kohde on käytännössä lähes Piikkiön keskustassa. 

Asuntomessut Naantalissa 15.7–14.8.2022. www.1koti.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi