YIT Suomi tarjoaa asumisen vaihtoehtoja


Asuntorakentaminen ja julkinen rakentaminen Pirkanmaalla on vilkasta. YIT Suomi Oy:n yksikönjohtaja Sami Viitanen on tyytyväinen siihen, että Tampereen talousalue kehittyy voimakkaasti, väestön määrä kasvaa ja uusia työpaikkoja syntyy.

Tampere on Viitasen mukaan hyvä asuinkaupunki, sillä kaupunkirakenne on tiivis, etäisyydet ovat lyhyet ja myös kevyt liikenne on otettu huomioon. Kaupunki on houkutteleva myös yritysten kannalta. Tampere on kehittynyt voimakkaasti viime vuosina tavalla, joka parantaa kaupungin kilpailukykyä ja houkuttelevuutta myös tulevaisuudessa.

”YIT:n myytävät asunnot Tampereen alueella tarjoavat asumisen vaihtoehtoja jokaiseen makuun, sillä ympäristönä on niin upeita rantamaisemia, kaupungin keskustaa kuin luonnonläheisyyttä”, Viitanen sanoo.

YIT rakentaa erilaisia asuntoja erilaisiin tarpeisiin. Joillekin asukkaille on tärkeää asunnon hyvät säilytystilat, joillekin sauna, ja ruuanlaiton harrastaja haluaa asuntoonsa ison keittiön ja sinne runsaasti laskutilaa.

Myyntipäällikkö Maarit Riihelä kertoo, että lisääntynytetätyö näkyy asunnonhankinnassa lähinnä erillisen työhuoneen toiveena. Myös riittävän ison parvekkeen merkitys lisä- ja oleskelutilana on kasvanut. Uusiin taloyhtiöihin rakennetaan nyt etätyötilaa myös yhteisinä tiloina.

”Toimivan asunnon merkitys on korostunut, kun kotona oleskellaan aiempaa enemmän. Uudet tilavaatimukset ovat osaltaan vilkastuttaneet myös asuntokauppaa”, Riihelä mainitsee.

”Pirkanmaalla myös nuoret ASP-säästäjät haluavat sijoittaa omaan kotiin ja esimerkiksi pariskunta saattaa hyvinkin hankkia ensiasunnokseen kolmion. Se on hyvä merkki ja kuvastaa sitä, että ihmisillä on hyvä luotto alueen pitovoimaan ja hyvään kehitykseen jatkossakin”, Viitanen huomauttaa.

Rantabulevardikortteli

Sujuvaa arkea Näsijärven rannoilla

YIT:llä on maakunnassa käynnissä useita asuntorakentamishankkeita. Tampereen Santalahteen on rakennettu uutta sujuvan arjen vyöhykettä. Vanha tehdasalue muuttuu moderniksi, yhteisölliseksi asuinalueeksi, jossa on suojaisia sisäpihoja ja suora pääsy Näsijärven rantaan.

YIT:n uudet myytävät asunnot Santalahdessa sijoittuvat tulevan raitiovaunureitin varrelle. Monipuolinen palvelutarjonta on aivan lähellä, ja kodeista on hienoja näkymiä Näsijärvelle ja viereiseen ranta- ja tapahtumapuistoon.

Monipuolinen Niemenranta

Niemenrannassa Näsijärven rannalla on ennakkomarkkinoinnissa Asunto Oy Tampereen Kuunsilta, ja myynnissä alueella ovat Suvituuli, Vedenvälke ja Rantapuisto. Tämä monipuolinen ja vihreä alue kiinnostaa myös nuoria asiakkaita eli ensiasunnon ostajia.

Niemenrannassa palvelut, ulkoilumaastot, rantareitit sekä viihtyisät puistoalueet ja leikkikentät ovat lähellä, ja vesille voi lähteä alueen kotisatamasta. Alueelle tulee jatkossa ratikkayhteys keskustaan ja myös bussiyhteydet ovat hyvät.

Alueen kerrostaloissa on pääasiassa neljästä kahdeksaan kerrosta, ja korkein on 12-kerroksinen Tähtitorni. Rakenteilla oleva puurakenteinen Rantapuisto lämpiää ekologisesti maalämmöllä.

”Toimivan asunnon merkitys on nyt korostunut, kun kotona oleskellaan aiempaa enemmän.”

Uniikki ja urbaani Ranta-Tampella

Näsijärven rantaan kohoava Ranta-Tampella jatkaa kantakaupungin tunnelmaa rantaan asti. Asukkaat pääsevät nauttimaan rantaelämästä ja järvimaisemista keskustan palvelujen tuntumassa.

YIT:n Rantabulevardikorttelin asunnot Ranta- Tampellassa sijaitsevat aivan veden äärellä. Asuntoja on monen makuun kaksitasoisista näköalakodeista aina pienempiin kaupunkikoteihin. Kanavan varrella ovat alueen korkeimmat, 14-kerroksiset talot.

Alueen läpi kulkeva kanava kävelysiltoineen ja rantakatuineen lisää viihtyvyyttä ja luo kaupunginosaan omaleimaisuutta.

Asuntoja myös keskustaan ja Hervannan alueelle

Keskustassa Hämeenpuistossa ennakkomarkkinoinnissamme on korotushanke, jossa on kuusi uniikkia asuntoa. Lisäksi viereen Satamakadun varteen on tulossa ennakkomarkkinointiin Teatterineuvos kesäkuussa.

”Hämeenpuisto on kerrostalojen uudisrakentamisen kannalta hyvin harvinainen alue, kuten myös Otavalankadun ja Tuomiokirkon kadun kulma, johon rakennamme uuden kerrostalon”, Sami Viitanen kertoo.

Hervannassa on vielä asuntoja myynnissä syksyllä valmistuvassa Lisensiaatissa ja syksyllä on ennakkomarkkinointiin tulossa alueen viimeinen kohde Teekkari. Sitten Hervannan Tieteenkortteli on YIT:n osalta valmis.

Liity YIT:n Kotipiiriin niin kuulet ensimmäisten joukossa uusista kohteistamme yit.fi/kotipiiri.

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi