YIT antaa hyvät edellytykset oppimiseen, kehittymiseen ja omannäköisen urapolun luomiseen


Suomen suurin rakennusalan yritys YIT saa työntekijöiltään kiitosta mukavasta työyhteisöstä ja mielenkiintoisista työprojekteista. Isossa organisaatiossa työuraa voi rakentaa joustavasti ja pitkällä tähtäimellä. 

Pääkaupunkiseudun kerrostalorakentamisen hankekehityspäällikkö Janna Mäntymäki on yksi pitkään, lähes 20 vuotta, YIT:llä viihtyneistä. Työvuosia yrityksessä on katkaissut ainoastaan yksi lyhyehkö työjakso toisessa rakennusliikkeessä. 

Mäntymäki on nähnyt työssään, miten YIT:llä kannustetaan työnkiertoon ja uuden oppimiseen. Hän on itse vaihtanut esimerkiksi toimitilapuolelta asuntorakentamiseen. 

– Talo on täynnä mahdollisuuksia urakehitykseen ja jokainen löytää täältä oman paikkansa. Itse pidän työssäni kiinnostavimpana monipuolisuutta, meillä ei tarvitse sitoutua yhteen kapeaan sektoriin. Toisaalta samasta talosta löytyy osaajia, jotka ovat valmiita auttamaan asioissa, jotka eivät ole omaa asiantuntijuusalaa, hän toteaa. 

Mäntymäki kiittää työnantajaansa paitsi kiinnostavista pitkän tähtäimen näkymistä, myös tuesta arjen helpottamiseen. Hänen omissa rutiineissaan tämä näkyy esimerkiksi liikuntamahdollisuuksina, nelipäiväisenä työviikkona sekä kielenopiskeluna työajalla. 

– Nämä voivat kuulostaa pikkujutuilta, mutta itse arvostan paljon panostuksia työhyvinvointiin, jaksamiseen sekä työn ja perheen yhteensovittamiseen. 

Mukaan merkittäviin projekteihin 

Pohjois-Suomen toimitilarakentamisen hankekehityspäällikkönä toimiva Jaakko Linnolahti on aloittanut YIT:n työmaalla harjoittelijana jo vuonna 2007. Hän jatkoi töitä opiskelujen ohessa Aalto-yliopistosta valmistumiseen saakka, jolloin hän paluumuutti kotiseudulleen Vaasaan. Nykyiseen positioonsa Vaasassa hän on edennyt vähitellen YIT:n sisällä. 

Janna Mäntymäki ja Markus Malmivuori

– Opiskeluaikainen kokemus oli minulle tärkeää ja opetti tekemään tehokkaasti töitä. Opiskelijoita kehottaisinkin harkitsemaan uran aloittamista työmaalta. Käytäntöä oppii ymmärtämään paremmin ja isoja saappaita voi päästä täyttämään nopeastikin, Linnolahti toteaa. 

Linnolahti itse on päässyt työssään todella merkittävien projektien pariin, mikä on hänelle tärkeä motivaattori. Samalla suuret projektit ja organisaatio tuovat työhön jatkuvuutta. 

Lisää kiinnostavuutta työhön tuo myös aitiopaikka rakennusalan ajankohtaisiin trendeihin. 

– Itseäni kiinnostavat esimerkiksi yhteistoiminnalliset urakkamuodot, digitalisaation mahdollisuudet ja prosessien jatkuva tehostaminen. On hienoa, kun voi oppia uutta ja viedä näitä asioita omassa organisaatiossa eteenpäin, hän kuvailee. 

Hyvä henki tuo intoa työhön 

Markus Malmivuori aloitti YIT:n infrarakentamisen tuotantopäällikkönä viime keväänä. Malmivuori koki, että työpaikan vastaanottaminen oli helppoa, koska hänellä oli yrityksestä jo entuudestaan vahva positiivinen mielikuva. 

– Tiesin, että YIT edustaa kanssani samoja arvoja ja talossa on kiinnostavia toimintamalleja. Tuntuu hyvältä, että ennakko-odotukset ovat osoittautuneet oikeiksi. Kelkkaan on ollut helppoa hypätä, koska minut on otettu avosylein työyhteisön jäseneksi. 

Malmivuoreen onkin tehnyt vaikutuksen työyhteisön mukava henki ja napakka työasenne. Hän kokee, että myös luottamus johdon kanssa on hyvällä tasolla. 

Innostusta työporukkaan luo lisäksi yrityksen tarjoama laaja tuki itsensä kehittämiseen. Työntekijät voivat hyödyntää esimerkiksi sisäisiä koulutuksia ja mentorointia. 

– En ole aiemmin työurallani nähnyt vastaavia panostuksia oppimiseen. Jokaisen kehityskaarta todella tuetaan, mikä pitää motivaation korkeana, hän summaa. 

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen hankekehittäjä ja rakennusyhtiö. Jo 110 vuoden ajan olemme luoneet parempia elinympäristöjä asiakkaillemme: toimivia koteja kestävään asumiseen, julkisia ja kaupallisia rakennuksia tulevaisuuden tarpeisiin sekä infrastruktuuria ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan sujuvampaan liikkumiseen. Työllistämme 5500 ammattilaista yhdeksässä maassa.

www.yit.fi

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat