Yhdessä tekemisen kulttuuri tuottaa tulosta


Kansainvälisesti toimivan teknologiayrityksen muutosnopeus ja kasvu tuottavat organisaatiolle ja sen henkilöstölle monenlaisia haasteita, mutta avaavat myös kiinnostavia mahdollisuuksia. Suomalainen ohjelmistoyhtiö M-Files korostaa johtamisessa avointa viestintää, yhteistyötä ja halua olla maailman paras omassa lajissaan. 

M-Files tarjoaa tekoälyä hyödyntäviä älykkään tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja, joiden avulla organisaatiot saavuttavat merkittäviä liiketoimintaetuja tehostamalla toimintaansa. Yrityksen 550 työntekijästä on Suomessa noin 340. Toimipisteitä on myös USA:ssa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Australiassa, Singaporessa ja Ruotsissa. 

Oma tuote, yhteistyötä ja kasvua 

M-Filesissa on mahdollista kehittää omaa tuotetta pitkäjänteisesti, mutta monen mielestä parasta on kuitenkin työyhteisö, jonka ytimessä on auttamisen kulttuuri. 90 % henkilöstöstä kertoo saavansa helposti apua työkavereiltaan. Tämä tulos on 18 % korkeampi kuin ulkoisen verrokkiryhmän keskiarvo. 

”Make it Happen, Help Others, Love Customers”, Chief People Officer Petra Rosvall kuvailee M-Filesin periaatteita. 

”Nämä periaatteet ovat kulttuurimme ytimessä ja luovat pohjan yhteiselle tekemiselle. Tavoitteenamme on luoda motivoiva ympäristö, jossa ihmiset haluavat haastaa itseään ja oppia uutta. Toistemme auttamista pidän itse tosi tärkeänä ja haluan pitää siitä kiinni. Tärkeää on myös fiksut tavat työskennellä, huumoria unohtamatta.” 

”Kasvu ja muutos avaavat jatkuvasti uusia mahdollisuuksia.” 

Yrityksen odotetaan kasvavan tänä vuonna noin sadalla uudella henkilöllä. Osaajia haetaan esimerkiksi tuotekehitykseen, myyntiin ja asiakaspalveluun. Rosvall korostaa uuden henkilön hyvää perehdyttämistä: ”Erityisesti nyt, kun toimistolla kohtaamisia on ollut harvemmin, olemme kehittäneet perehdytystä niin, että olisi helpompi päästä mukaan työhön ja porukkaan”. 

M-Filesissa on aktiivisesti kuunneltu henkilöstöä ja haettu uudenlaisia tapoja ajatella tulevaisuuden työntekemisen malleja. ”Haluamme oppia yhdessä mikä toimii ja mikä ei. Mietimme, mikä on järkevää ja kokeilemme uusia tapoja”, Rosvall sanoo. 

Avoimella viestinnällä kohti yhteistä tavoitetta 

M-Files panostaa siihen, että yrityksen missio, visio ja strategiset valinnat ovat kaikille tiedossa eli oma tehtävä suhteessa isoon kuvaan on kirkas. Tavoitteena on olla johtava älykkäiden tiedonhallintapalveluiden tarjoaja, ja läpinäkyvyys on edellytys sille, että jokainen voi toteuttaa omaa potentiaaliaan yhteisössä. 

Kyseessä on aito vuorovaikutus. Tästä esimerkkinä Rosvall kertoo vapaaehtoisista pienryhmäkeskusteluista, joissa hän yhdessä toimitusjohtajan ja yrityksen perustajan Antti Nivalan kanssa tapaa henkilöstöä ja kuuntelee palautteita. 

Merkityksellinen tekeminen ja kulttuuri kiinnostavat 

Vuoden alussa M-Filesilla aloittanut Saara Hasu-Varttila, Head of Information Security, kiinnostui yrityksestä sen vision sekä vahvan kansainvälisen kasvupotentiaalin omaavan tuotteen vuoksi. Lisäksi tärkeää oli tietoturvaa ja sen kehittämistä tukeva kulttuuri: ”On hienoa päästä kehittämään omaa osaamistaan yrityksen kasvun rinnalla. Haastamme tavallaan toinen toisiamme.” 

Hasu-Varttila vastaa tietoturvan kokonaisuudesta, mutta tietoturvaosaamista ja virtuaalitiimin jäseniä löytyy ympäri taloa. Pitkät urat M-Filesilla ovat yleisiä ja yrityskulttuurissa sekoittuvat sopivassa suhteessa kokemus ja uusi into. 

”Uusien kollegoiden osaaminen ja halu jakaa tietoa on tehnyt vaikutuksen. Avuliaat työkaverit ja M-Files-tuote mahdollistivat tehokkaan tiedonjaon tehtävän alussa. Pääsin nopeasti ja helposti kiinni tarvitsemaani tietoon ja sen vuoksi töiden aloitus, jopa etänä, oli tehokasta”, Hasu-Varttila summaa. 

“Tehtävä on M-Filesilla uusi ja on ollut innostavaa muokata työnkuvaa yrityksen tarpeiden, mutta myös tekijänsä näköiseksi” 

Mika Turunen, VP of Engineering, on myös tuore kasvo yrityksen Tampereen-toimistossa. Myös Turunen kiinnostui M-Filesistä sen kansainvälisen SaaS -tuotteen, osaavan henkilöstön, sujuvan rekryprosessin sekä vastaanottavan ilmapiirin kannustamina. Hän vastaa tuotekehityksen sujuvuudesta ja prosesseista kokonaisvaltaisesti. 

”On merkityksellistä kehittää tuotetta, johon uskoo ja josta voi olla aidosti ylpeä”, Turunen sanoo. 

Tuotekehityksen lisäksi on aikaa myös epävirallisille tapaamisille ja työkavereiden kohtaamiselle. Henkilöstön hyvinvointiin panostetaan ja henkilöstöä kuunnellaan myös anonyymin palautteen muodossa. M-Files pitää henkilöstöä kasvun mahdollistajana ja suurimpana voimavaranaan. 

”Älykkään tiedonhallinnan parissa löytyy varmasti kaikille jotain tekemistä koodauksesta tekoälyn kiemuroihin ja pilvipalveluiden saloihin”, Turunen jatkaa. 

m-files.com

Jaa tämä artikkeli


Työelämä