YDINOSAAMISENA TAKAUKSET


Nordic Guarantee on yksi rakennus-, infra- ja kiinteistökehitysalan vakuuksien johtavia asiantuntijoita Pohjoismaiden markkinoilla. Alan erityisasiantuntijat palvelevat eri kokoluokan yrityksiä paikallisesti tehden nopeasti kattavat riskianalyysit niin yrityksistä kuin projekteista.

Kaupallisissa sopimuksissa edellytetään usein, että sopimusosapuoli tai -osapuolet asettavat vakuuden sopimusvelvoitteidensa täyttämisestä. Nordic Guaranteelta on mahdollista saada takaus nopeasti sekä Suomessa että Pohjoismaissa. Kehitys on kulkenut siihen suuntaan, että perinteisen pankkitakauksen sijaan otetaan yhä useammin vakuutusyhtiön myöntämä takaus. Ei siis ihme, että takauskäsittelijöiden ja analyytikoiden puhelimet pirisevät.

”Riippuen siitä, onko kyseessä mikro-, pk-yritys vai suuryritys, sovitamme palvelumme sen mukaisesti. Pienyrittäjä tekee usein iltamyöhällä paperitöitä, siksi takausasioiden hoito onnistuu 24/7-verkkopalvelussamme”, sanoo Head of Portfolio Tommy Högström.

Suomessa vuodesta 2006 toiminut Nordic Guarantee on yksi Pohjoismaiden suurimmista takaajista rakennus-, infra-ja kiinteistökehitysalalla markkinaosuudella mitattuna. Nordic Guarantee on muista rahoitus- ja vakuutuslaitoksista itsenäinen toimija ja keskittyy yksinomaan takauksiin.

”Valtteinamme ovat nopeuden ja joustavuuden lisäksi, vahva paikallistuntemus markkinasta ja paikallinen henkilökohtainen läsnäolo”

”Toimimme rakennusalan ja kiinteistökehityksen lisäksi mm. talopakettitoimittajien, teollisuuden, laivanrakentamisen, tuulivoiman, kaivosteollisuuden sekä PSD2-maksupalvelulisenssinhaltijoiden takaajina. Valtteinamme on, nopeuden ja joustavuuden lisäksi, vahva paikallistuntemus markkinasta ja paikallinen läsnäolo, mistä on apua myös mahdollisissa osapuolten välisissä ongelmatilanteissa”, Högström kertoo.

Aktiivisesti 1990-luvulta alalla toiminut Nordic Guarantee on kasvanut strategiansa mukaisesti yhdessä asiakasyritystensä kanssa. Takausten myöntämisen edellytyksenä on, että takauksenottajan talous on luottoluokitushistorioineen kunnossa.

”Kun riskienhallintamme edellytykset täyttyvät, meiltä saa palvelua todella joustavasti. Pitkäaikaisille asiakkaillemme pystymme tekemään takauspäätökset nopeasti”, kertoo Country Manager Tommi Suikki.

”Lähtökohtaisesti emme vaadi reaalivakuuksia takauslimiitin avaamiseksi, jolloin yritys voi optimoida käyttöpääomansa ja käyttää muita luottolimiittejään tuottavaan yritystoimintaan”, Suikki huomauttaa. ”Monet suomalaisyritykset toimivat myös esim. Ruotsissa tai Norjassa. Voimme helposti tukea toimintaa kaikkialla Pohjoismaissa paikallisten toimistojemme kautta”, Högström lisää.

www.nordicguarantee.fi

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021