KEITTIÖN UUSI ILME TIILILAATOILLA


Kun tamperelainen kolmehenkinen perhe lähti suunnittelemaan keittiöremonttia, lähtökohtana oli keittiön ja ruokailutilan välisen seinän purkaminen. Myös kaikki keittiön kaapistot ja koneet päätettiin uusia, joten suunnittelu päästiin aloittamaan täysin puhtaalta pöydältä. Uudet kalusteet ja materiaalit valittiin huolella ja harkiten tavoitteena unelmien keittiö.

Perheen aiempi koti oli väritykseltään mustavalkoinen ja tyyliltään varsin pelkistetty. Nyt keittiön ja muunkin sisustuksen suunnittelussa haluttiin löytää astetta rosoisempi ja teollisempi tyyli. Keittiön suunnittelussa auttoivat sisustuslehtien ja -blogien ideakuvat. Lopullinen suunnitelma täsmentyi eri keittiötoimittajan kanssa käydyissä neuvotteluissa.

Asennusköysi pitää tiililaatat paikoillaan kunnes kiinnityslaasti kuivuu.

Tiiliseinä katseenvangitsijana

Jo heti alusta alkaen ajatuksena oli toteuttaa yläkaapiton keittiö. Valaisimiksi valittiin yksinkertaiset, riippuvat halogeenilamput. Näiden valintojen myötä oli selvää, että keittiön taustaseinä kaipasi sisustuksellisesti jotain rohkeaa ja näyttävää ratkaisua. Parhaaksi toteutusvaihtoehdoksi valikoitui aito tiili. Perinteisen punasävyisen tiilen sijaan perhettä miellytti harmaankirjava tiili, joka istui parhaiten kodin muiden tilojen värimaailmaan.

Remontin lopputulokseen perhe on ollut enemmän kuin tyytyväinen. Keittiöstä tuli juuri sellainen kuin mistä perhe etukäteen haaveili – todellinen unelmien keittiö. Katseenvangitsijana toimiva tiiliseinä noudattaa sitä rustiikkista ja teollista ilmettä, jota sisustukselta haettiinkin.

Sisusta aidolla tiilellä

Tiililaatat soveltuvat käytettäväksi monissa kodin eri tiloissa. Tyypillisesti tiililaatat asennetaan keittiöön tai oleskelutiloihin tehosteseinäksi. Tiililaatta sopii erinomaisesti myös saunatiloihin tai esimerkiksi tulisijan tai piipun pinnoitukseen. Tiililaattojen asennus onnistuu hyvin kotiremontoijaltakin. Tiililaatat kiinnitetään saneerauslaastilla jo olemassa olevaan seinäpintaan ja jälkisaumataan muurauslaastilla. Kiinnitysalustaksi soveltuvat lähes kaikki kivipinnat sekä monet levyalustat. Pinta-alaltaan 5–10 neliön työstämiseen on hyvä varata aikaa 2 3 vuorokautta. Valmiin tiilipinnan voi suojata likaa ja vettä hylkivällä kivensuoja-aineella.

Lisätietoja www.wienerberger.fi

Keittiönäkymä ennen remonttia oli ahdas. Kalusteiden värimaailma ei ollut perheelle mieluinen. Remontin jälkeen tila on avara ja valoisa. Tiiliseinä toimii tehokkaana katseenvangitsijana.
Jaa tämä artikkeli


Artikkeli