VAASA− UUMAJAN KURSSI NOUSUSSA


Vaasan ja Uumajan välisen laivaliikenteen näkymät ovat vuosi vuodelta paremmat, kiitos kaupunkien yhteisen varustamon. Vaasan ja Uumajan välisen laivaliikenteen näkymät ovat vuosi vuodelta paremmat, kiitos kaupunkien yhteisen varustamon. Vaasan ja Uumajan välisen laivaliikenteen näkymät ovat vuosi vuodelta paremmat, kiitos kaupunkien yhteisen varustamon.

Wasalinen matkustajamäärät ovat kasvaneet vuosittain 6−8 prosenttia. Uumajan sataman junakombi-terminaali valmistuu vuoden päästä. Keväällä 2021 liikenteeseen lähtee uusi moderni autolautta.

”Uudistukset nostavat kapasiteettia ja ympäristöystävällisyyttä niin paljon, että odotukset ovat todella korkealla”, myhäilee rahtimyyntipäällikkö Björn Knutar.

Wasalinen markkinoinnista vastaava Johanna Långskog muistuttaa, että kehitys on jatkunut jo sitä ennen. ”Viihtyisyyteen, ruokamaailmaan ja muihin olosuhteisiin on satsattu jatkuvasti, mikä näkyy myös kysynnässä”, sanoo Långskog.

Myös polttoaineesta on jo nyt pystytty säästämään lähes kolmannes, mutta se on vasta pientä alkua. Rauman telakalla rakennetaan parhaillaan yhtä maailman moderneimmista laivoista, myös Wärtsilän moottorin ja polttoaineen puolesta. ”Luonnonkaasu on pääpolttoaine, mutta akkujen ansiosta laivasta tulee hybridi”, hehkuttaa Knutar.

Wasalinen uusi autolautta muistuttaa ulkoisesti nykyistä, mutta autokannesta tulee läpiajettava ja rahtikannesta huomattavasti korkeampi.

”Erikoiskuljetuksia jää nykyään osittain pois korkeuden ja painon takia. Ja vuoden päästä Uumajan kombiterminaalissa nostetaan kontteja ja trailereita suoraan Eurooppaan meneviin juniin”, kertoo Knutar.

Kaiken hyvän lisäksi matka-aika lyhenee nykyisestä reilusta neljän tunnista noin kolmeen. Nopeus palvelee sekä matkustaja- että rahtiliikennettä, sillä päivään mahtuu helpommin kaksi edestakaista matkaa.

”Kahta edestakaista matkaa aletaan tosin kokeilla jo tulevana kesänä nykyisellä laival- la. Mutta vähintään yksi matka ajetaan mo- lempiin suuntiin joka päivä ympäri vuoden”, sanoo Långskog. Kehittyvää Suomi−Ruotsi-yhteistyötä parhaimmillaan!

Uuden laivan koko kasvaa, nopeus lisääntyy ja hiilijalanjälki pienenee selvästi. Wärtsilän moottori on hybridi, joka käyttää luonnonkaasua ja akkuteknologiaa.

Wasaline ajaa päivittäin ympäri vuoden

  • Wasaline aloitti Vaasa−Uumaja-reitillä 2013
  • Uusi hybridilaiva valmistuu keväällä 2021
  • Rahtimetrejä on nyt 900 m, uudessa laivassa 1 500 m
  • Matkustajakapasiteetti on nyt 915, uudessa 800.
  • Vaasa ja Uumaja omistavat varustamon yhdessä

www.wasaline.com/fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka