Vuokatissa loma on lähellä


Sotkamossa sijaitseva Vuokatti on yllättävän lähellä. Mahtaviin vaaramaisemiin on helppo tulla autolla tai Kajaanin kautta junalla. Monipuoliset kesäaktiviteetit odottavat lomailijaa vain kuuden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. 

Lomailu on Vuokatissa helppoa, sillä kaikki majoituskohteet ja palvelut ovat kätevästi lähellä toisiaan. Kesällä koko kylä on täynnä kivaa tekemistä niin luontoihmisille, liikkujille kuin perheillekin. Vuokatti yllättää laajalla tarjonnallaan ja juuri siksi moni palaa sinne aina uudelleen vuosi toisensa jälkeen. Eri palveluntarjoajat kiinnittävät nyt erityisen paljon huomiota siihen, että tuleva kesäloma on kaikille turvallinen – kainuulaista vieraanvaraisuutta ja leppoisaa palvelua unohtamatta. 

Lataa akut luonnossa 

Luonto on Vuokatissa aina helposti saavutettavissa. Tarjolla on omaa rauhaa majesteetillisissa maisemissa, perheystävällisiä patikkapolkuja ja pidempiä vaellusreittejä. Lyhyen automatkan päässä olevat kansallispuistot Hiidenportin ja Tiilikkajärven kansallispuistot kutsuvat uusille poluille, ja Vuokatin vaaroja on helppo lähteä valloittamaan suoraan majapaikan ovelta. Lähialueella riittää myös lukuisia vesistöjä ja kauniita rantoja. 

Löydä oma kesälajisi 

Vaaroilta löytyy sykettä nostattavia reittejä niin polkujuoksijoille kuin pyöräilijöillekin. Aktiivisia lomapäiviä voi viettää esimerkiksi Vuokatti Sportin frisbeegolfradalla, tenniskentillä ja kuntosalilla. Kesällä moni kuulee myös viheriöiden kutsun, ja Katinkulta Golf tarjoaa sopivasti haasteita sekä väylien konkareille että aloittelijoille. Kokeilemisen arvoinen on esimerkiksi Nuas Championship Course, 18-reikäinen klassikko. Kalamiehet suuntaavat Vuokatin vesistöjen äärelle, jotka ovat omiaan myös melontaretkiin ja avovesiuintiin. 

Harrasta perheen parissa 

Junnutkin viihtyvät Vuokatissa, jossa riittää uutta ihmeteltävää koko kesäloman mitalle. Esimerkiksi Vuokatti Safariksen valloittavat rekikoirat ottavat lomalaiset innokkain hännänheilutuksin vastaan myös kesällä. Hurjapäiden kannattaa poiketa esimerkiksi Vuokatin Seikkailupuistossa, jossa ketteryyttä ja tasapainoa testataan eri tasoisilla kiipeilyradoilla puiden latvoissa. Hellepäivät ovat omiaan SUP-lautailulle, johon pääsee tutustumaan Vuokatin puhtaissa järvissä. 

VUOKATTI

  • Kylä Sotkamossa, Kainuussa
  • Suomen suosituin matkailukeskus
  • Etäisyys Helsingistä 575 km
  • Täynnä tekemistä ympäri vuoden mm. kylpylä, golfrata, hiihtotunneli ja luontoreittejä
  • Erikoisuutena pienpanimo, jossa hyödynnetään kainuulaisia luonnon antimia

Katso lisää: vuokatti.fi

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa Matkailu Perhe Vapaa-aika