Vuoden Putkiremontti 2019 on toteutettu Korjauspartnereiden kumppanuusmallilla


Asunto Oy Porthaninhovi Helsingin Kalliossa on voittanut Vuoden Putkiremontti 2019 -kilpailun. Vuodesta 2008 asti järjestetyssä kilpailussa palkitaan hyviä putkiremontteja ja kerrotaan niiden tekijöistä, hyvistä toimintatavoista ja menetelmistä tulevien putkiremonttien tilaajille, suunnittelijoille ja tekijöille. Kilpailun voittaja julkistettiin 28.1. Helsingin Messukeskuksessa Korjausrakentaminen 2020 -tapahtumassa.

Projekti toteutettiin Korjauspartnereiden kehittämällä kumppanuusmallilla. Linjasaneeraus ja yleisten tilojen kehittäminen yhtiössä toteutettiin niin, että Korjauspartnerit otti vastuulleen projektinjohdon, kilpailuttamisen, rakennuttamisen, valvonnan ja suunnittelun. Mallissa otetaan urakoitsija mukaan projektiin jo suunnitteluaikana, mikä tekee urakkavaiheesta sujuvamman ja työnaikainen suunnittelu jää vähäisemmäksi. Taloyhtiön edustajat ovat luonnollisesti mukana kaikissa vaiheissa. Tämä mahdollisti tehokkaan ja joustavan tavan reagoida tämän kaltaisten remonttien aikana löytyviin yllätyksiin, kuten esimerkiksi piileviin vesivahinkoihin. Hankkeessa uusittiin märkätilat, putket, sähköt ja merkittävä osa yleisistä tiloista. Lisäksi ilmanvaihtoon ja porraskäytäviin tehtiin laaja saneeraus ja energiansäästövaihtoehtoja selvitettiin.

”Taloyhtiön ripeä ja asiallinen päätöksenteko kaikissa vaiheissa mahdollisti urakan sujuvan etenemisen.” Projektipäällikkö Arto Hakkarainen, Korjauspartnerit Oy

”Korjaushankkeen osapuolet yhteen saattanut Kumppanuus-hankemallimme tuo hankkeeseen selvää säästöä, parantaa lopputuloksen laatua ja nopeuttaa läpimenoaikaa”, kertoo Korjauspartnereiden toimitusjohtaja Arto Hakkarainen.

”Kumppanuushankemallin ansiosta Porthaninhovin linjasaneeraus saatiin toteutettua aikataulussa ja budjetissa, minkä lisäksi työnlaatu pystyttiin pitämään korkeana koko projektin ajan. Samalla viestintä on avointa osakkaiden kanssa, mikä lisää luottamusta kaikkien osapuolien välillä. Huomioitavaa onkin, että kaikki asunnot luovutettiin ajallaan ja lähes virheettöminä. Työnjohtaja Jukka Saarelainen, YIT Talon Tekniikka Oy:stä varmisti, että työmaalla oli hyvä henki ja homma toimi.”

Kuvassa vasemmalta: projektipäällikkö Arto Hakkarainen, isännöitsijä Olli Paavonsalo, pääsuunnittelija Ville Ranta-Korpi ja Asunto Oy Porthaninhovin hallituksen puheenjohtaja Samuel Adouchief

www.korjauspartnerit.fi

Jaa tämä artikkeli


Talotekniikka