Finnish Design skandinaaviseen tyyliin


Uusi Voglia-nainen on arvoistaan tietoinen, trendikkäämpi, kiinnostavampi ja samalla iätön.

Voglian uudistumisen taustalla ovat nuoret voimat, myynti- ja markkinointipäällikkö Katriina Virtanen ja suunnittelija Minna Jermilä.

”Uudistuvan Voglian lähtökohtana on ajattomuus, korkea laatu ja iättömyys sekä naisen oman luontaisen kauneuden arvostaminen ja korostaminen”, painottavat Katriina ja Minna.

Voglialle kotimaisena valmistajana on tärkeää loppuun saakka suunniteltu ja harkitusti valmistettu tuote, jolla ansaitaan asiakkaan luottamus.

”Meille on vierasta kertakäyttöinen fast fashion -maailma, jota joskus leimaa epärealistiset kauneusihanteet, laadultaan heikot tai kertakäyttöiset trendivaatteet.”

Syksyn Voglia-trendit ja linjat

Suunnittelija Minna Jermilä inspiroituu Suomen luonnon värimaailmasta ja taiteesta. Uusimmat trendit kankaissa löytyvät Milanon ja Pariisin messuilta.

”Valitsen ihania, kauniita, laadukkaita ja ajattomia kankaita, jotka soveltuvat skandinaiselle”, Minna lupaa.

Syksyn Voglia-mallistossa teemoina ovat Lakes ja Fields.

”Lakes tuo meille sinisen eri värikirjoa tummansiniseen yhdistettynä. Fields tuo kullankeltaisia sävyjä, peltomaisemaa, poltetun okran kauniita kellertäviä sävyjä. Näihin yhdistin roosaa ja vihertävää, terästettynä mustalla ja valkoisella. Näistä saa kauniita kokonaisuuksia.”

Talven malliston teemoina ovat Gallery, Light ja Shadows sekä Blue Moments.

”Galleryssa nousee esiin punaisen värin eri kirjoa. Light and Shadows värimaailmaa ovat musta, valkoinen ja helmenharmaa väripaletti. Blue Moments tuo puolestaan esiin skandinaavisia sinisiä sävyjä.”

Vaatteissa suositaan väljää linjaa. Housuissa taas näkyy jousto ja kapeat lahkeet, toki leveitäkin lahkeita on mukana.

”Naiset haluavat olla mukavissa vaatteissa, jotka tuntuvat hyvältä päällä ja ovat monikäyttöisiä”, kertoo Katriina.

Laatu ja kestävä kehitys korostuvat

Tuotteen alkuperällä, laadulla ja kestävällä kehityksellä on yhä suurempi merkitys kuluttajille. Markkinoilla suosiota kasvattavat nyt vahvasti ekolaadut.

”Voglian ekofarkuissa käytetään ekopuuvillaa, kierrätyspolyesteriä ja elastaania. Malliston puseroissa on mukana myös kotimaisen neulosvalmistajan Refibra-neulosta, jonka koostumus on kierrätyslyocell, viskoosi ja elastaani”, sanoo Minna.

Pesukertojen vähentäminen auttaa myös pienentämään ympäristön kuormitusta. Mustat Stay Black farkkut, joiden kankaalle on myönnetty patentti värinsä pitävyydestä, ovat hurmanneet käyttäjänsä siistillä ulkonäöllään.

Kestävä kehitys ja kierrätysmateriaalien käyttö painaa vaakakupissa myös vaate-
ostoksissa.

”Tämä näkyy selvästi niin meillä kuin maailmalla, myös vaateostoksissa halutaan tehdä vastuullisempia päätöksiä. Halutaan, että vaatteet kestävät aikaa ja niitä halutaan kierrättää. Voglia haluaa olla tässä kehityksessä mukana tarjoten eri vaihtoehtoja kuluttajille”, painottaa Katriina.

Suomalainen perheyritys

Katriina on nyt uutena myynti- ja markkinointipäällikkönä vahvasti mukana Voglian toiminnassa. Hän on kolmannen polven ammattilainen perheyrityksessä, jonka toimitusjohtaja on hänen isänsä Markku Virtanen.

”Haluan vaikuttaa Voglian tulevaisuuteen, kirkastaa brändiä ja näyttää miten paljon meillä on osaamista. Näen edessäni varman, trendikkään, kansainvälisen, arvoistaan tietoisen iättömän naisen. Näitä naisia kuunnellen rakennamme Voglian tulevaisuutta”, uskoo Katriina Virtanen.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Muoti