Virukset kuriin ja ilmanpuhdistus kuntoon


Miten varmistaa julkisten tilojen terveellinen, COVID-19-viruspartikkeleista puhdistettu hengitysilma? Suomalaisella H&H Tuonti Oy:llä on tähän kysymykseen tehokas ratkaisu, joka on syntynyt pitkästä kokemuksesta rakennusalan ilmanvaihdon parissa.

Rakennustyömaalla ja erityisesti korjaus-ja perusparannustyömaalla työntekijöillä pitää olla kohdepoisto-ominaisuudella varustetut työkoneet, jotka on liitetty automaatti-imuriin. Kaikkein vaarallisinta hienoa pölyä karkaa kuitenkin aina ohi kohdepoiston ja tämä pöly leviää paine-erojen vuoksi muihinkin tiloihin.

Rakennusten asbestipurku on tehtävä vielä tavanomaista tarkemmin: Työmaa on osastoitava, alipaineesta on pidettävä logia ja alipainetta on seurattava jollain laitteella.

”Kun käytetään HEPA-suodattimella varustettua ilmanpuhdistinta, joka toimii samalla alipaineistajana, suodatin kaappaa kaikkein vaarallisimman hienon pölyn”, H & H Tuonti Oy:n toimitusjohtaja Martti Laaksonen esittelee.

HEPA 14 sieppaa myös virukset

H&H Tuonti Oy on perinteisesti tarjonnut ratkaisuja rakennustyömaalla syntyvän hienon, terveydelle haitallisen pölyn poistamiseen. Koronavirustilanteen uudelleen pahentuessa ilmanpuhdistimille on syntynyt aivan uusi, yhteiskunnan tärkeitä toimintoja varmistava käyttökohde.

”Saksalaisen tutkimuksen mukaan myös COVID-19-aerosolia sisältävä ilma voidaan puhdistaa viruspartikkeleista ilmanpuhdistimella, jossa on HEPA 14 -suodatin ja jonka ilman siirtokyky tunnissa on riittävän suuri eli vähintään kuusi kertaa, mutta mieluummin 15 kertaa tunnissa”, Laaksonen kertoo.

H&H Tuonti Oy suunnittelee ja tuottaa rakennustyömaiden ilmanpoistolaitteiden lisäksi näitä ilmanpuhdistimia, jotka sieppaavat myös koronaviruspartikkelit. Nämä laitteet parantavat ja varmistavat hengitysilman puhtautta oleellisesti ja osaltaan varmistavat yhteiskunnan toimintojen jatkuvuuden myös vakavan virustilanteen aikana.

Tärkeitä tiloja, joiden ilmanpuhdistuksen on syytä erityisesti korona-aikana olla kunnossa, ovat esimerkiksi koulut, sairaalat, vastaanottotilat, myymälät, toimistot ja päiväkodit. Myös ravintolat, palvelutilanteissa syntyvät jonot ja julkiset tilat, joissa kokoontuu ihmisiä, ovat tiloja, joiden ilma on tärkeää pitää puhtaana.

Suomalaista laatutyötä

H&H Tuonti Oy:n ilmanpuhdistimet on suomalaisten insinöörien suunnittelemia ja ne valmistetaan Suomessa käyttäen parhaita saatavilla olevia komponentteja. Asiakaspalaute koneiden ominaisuuksista saadaan nopeasti suoraan tuotekehitykseen.

”Teknologiamme on vankkaa ja testattua. Hyvin toimivaan tuotanto- ja kehitystiimiimme kuuluvat kokoonpanotehdas, suodattimien valmistaja, ohjausyksikön valmistaja ja saksalainen moottorivalmistaja. H&H Tuonti Oy vastaa projektinjohdosta ja myynnistä”, Laaksonen selvittää.

Tuotevalikoiman kärkenä on maailman ensimmäinen automaattinen alipaineistaja H&H 5000S1, joka ylläpitää alipaineen vaihtelevissakin oloissa sekä ilmoittaa työnjohdon matkapuhelimeen häiriöistä alipaineessa, suodattimien vaihtotarpeesta ja virtakatkoksista. Laite lähettää lain vaatimat logiraportit haluttuihin yhteystietoihin, ja sähkökatkosten varalta koko toiminta varmistetaan akuilla.

Tällä hetkellä H&H-ilmanpuhdistintuotannosta noin puolet viedään Saksaan ja osa Ruotsiin. Laitteet ovat läpäisseet Saksassa työntekijöiden olosuhteiden parantamiseen tähtäävän Bg Bau -järjestön tiukimmat laatukriteerit.

Yritys myös tuo maahan Flex-, Testo- ja Max-koneita ja -laitteita. Asiakkaina ovat muun muassa korjausrakentamisen yritykset, ja lisäksi Cramo vuokraa laitteita esimerkiksi rakennusliikkeille.

”HEPA 14 -suodatin sieppaa myös koronaviruspartikkelit.”

H&H Tuonti Oy

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi