Virroilla on ikuinen juhannus


Suomen virallinen juhannuskaupunki Virrat houkuttelee kesävieraita venesatamaan, liikuntapuistoon, perinnekylään ja upeisiin maisemiin.

Tänä vuonna Virtain juhannustunnelmaan pääsee virittäytymään ja juhannusjulistusta kuulemaan kaupungin nettisivuilta (www.virrat.fi) löytyvän videon kautta ihan missä päin Suomea tahansa.

”Meille virtolaisille juhannus on enemmän kuin kesän suurin juhla. Se tarkoittaa pirskahtelevaa mielentilaa, yhteisöllisyyttä ja kotiseuturakkautta”, sanoo Virtain kaupungin elinvoimapäällikkö Tiina Perämäki.

”Kesäkaupunki Virrat tarjoaa monenlaista tekemistä ja näkemistä.”

Kesäkaupunki Virrat tarjoaa monenlaista tekemistä ja näkemistä. Perämäki suosittelee käymään uusitussa koko perheen liikuntapuistossa, joka sijaitsee laivarannan läheisyydessä. Sieltä löytyvät perinteisen urheilukentän lisäksi padel-, tennis- ja beach volley -kentät, ulkokuntosali, skeitti-, parkour- ja pump track -alueet, frisbeegolfrata, alamäkipyöräilyrata, katukoris ja kuntoportaat. ”Puistossa viihtyy koko perhe, sillä jokaiselle löytyy jotain. Aktiviteettien jälkeen voi pulahtaa uimaan ja ruokailla rantaravintolassa.”

Höyrylaiva Tarjanne liikennöi Tampereelta Virroille Runoilijantietä keskiviikkoisin ja perjantaisin. Majoitusta löytyy laivarannan läheisyydestä ja keskustasta. Tekemistä ja kokemista riittää helposti pariksi päiväksi ja paluu onnistuu joko laivalla tai bussilla.

Museoita, luontoa ja aktiviteetteja

20 kilometriä Virroilta pohjoiseen sijaitsee Killinkosken Wanha Tehdas. Mielenkiintoinen matkailukohde heijastaa maaseudun keskellä harvinaista yli 100-vuotiasta teollisuusperinnettä. Alueelta löytyy museoita, taide- ja valokuvanäyttelyjä, museaalisia kokoelmia, tehdasmyymälä, kahvila ja kirpputori. ”Paikka on huikean hieno ja sinne on vapaa pääsy. Killinkoskella vierähtää helposti koko päivä”, Perämäki vinkkaa.

Torisevan kuuluisat jylhät rotkojärvet löytyvät kantatie 66:n varrella. Kuuden kilometrin pituisen patikkapolun varrella saa tietoa alueen luonnosta ja historiasta sekä voi istahtaa nuotiopaikoille syömään omia eväitä. Maisemakahvila kruunaa kierroksen.

Virtain Perinnekylä sijaitsee kauniissa kulttuurimaisemassa Marttisen saarella. Siellä voi tutustua virtolaiseen talonpoikaiselämään sekä tukkijätkien arkeen ja metsätöihin. Alueella on myös Sotaveteraanimuseo, Herraskosken kanava, vanha työväentalo, jäätelökioski ja ravintola.

Virtain Perinnekylän ja Marttisen nuorisokeskuksen alueella voi muun muassa seikkailla yläköysiradalla, hypätä sähkömaastopyörän selkään, sup-lautailla tai osallistua resiina- tai melontaretkelle.

Tervetuloa viihtymään Virroille!

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle