Virroilla jokainen päivä on elämys- VisitVirrat


Virroilla on lumoavan kaunis ja monipuolinen luonto vesistöineen. Vesistöjen runsaus mahdollistaa monipuolisen harrastuskäytön, kuten kalastuksen, veneilyn, uimisen, melomisen ja mökkeilyn. Maisemat ovat idyllisiä ja parhaiten koet niitä kaikkien aistien kautta. 

Virtain halki kulkee kaksi suurta vesireittiä: Ähtärin reitti ja Pihlajaveden reitti. Virtain järvistä suurimmat ovat Vaskivesi ja Toisvesi. Myös Tarjanneveden pohjoispää on Virtain alueella. Rantaviivaa on laskettu olevan Virroilla kaikkiaan toista tuhatta kilometriä. Torisevan rotkojärvet ovat kuuluisia syvyydestään ja jylhien kallioiden tavoin äkkijyrkistä rannoistaan. Toriseva –nimi on yksi Virtain nimistön vanhinta kerrostumaa ja se onkin tiettävästi muinaisuudessa seudulla liikkuneiden lappalaisten jälkeensä jättämä nimi. 

Virrat on keskellä kauneinta järvimaisemaa. 

Laivarannan satama on monimuotoinen keidas keskellä Virtain kaupunkia ja tärkeä kohtaamispaikka! Se on helmi, joka yllättää. Se on tarina, tila ja henki, jota tehdään ja kehitetään yhdessä. Se on siis yhdessä tekemisen satama. Vesipedoille Laivarannassa on ihastuttava uimaranta, jossa voi telmiä niin vedessä kuin rannallakin. Satama on ympäristöystävällinen nk. Roope-satama, jossa jätehuolto ja jätevesien käsittely on järjestetty asianmukaisesti. Veneellesi saat tankin täyteen polttoaineita ja voit samalla vierailla pidempäänkin sataman vierasvenepaikassa hyödyntäen kesäaikana Laivarannan Rantaterassi Baarpuurin palveluja. Rantaterassilta saat vatsan täyteen herkullisilla ala carte annoksilla tai voit haukata pienempään nälkään purtavaa. Lisäksi alueelta löytyvät suihkut, tilaussauna, pyykin-ja astianpesumahdollisuus, kuivausrumpu sekä polkupyörien ja tennis- ja padelkenttien vuokraus. Laivaranta on myös hyväntuulinen tapahtumien viettopaikka, jossa voit kokea monenlaisia elämyksiä. 

Laivarannan satamassa sijaitsee Höyrylaiva Tarjanteen pohjoinen päätepysäkki, joka kulkee historiallista Runoilijan reittiä jo monen vuoden ajan. Maailman vanhin pitkää reittiä kulkeva matkustajahöyrylaiva Tarjanne kulkee Tampereelta Ruoveden kautta Virroille. Laiva on vuonna 1908 rakennettu höyrylaivalegenda, joten laiva on näkemisen arvoinen jo historiallisen arvonsa vuoksi. Lisäksi Laivarannan läheisyydestä löytyy uusi liikuntapuisto, joka tarjoaa tekemistä kaikenikäisille. Alueella sijaitsee skeittipuisto, pump track, alamäkipyöräily, frisbeegolfrata, katukoris sekä ulkoliikuntapaikka. 

Tervetuloa viihtymään Virroille! 

Lisätietoja: visitvirrat.fi 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika