Vinkit veneilijän keittiöön


Veneillessään yleensä ei ole kovin paljon ylimääräistä tilaa. Keittiöön ei mahdu kaikkia mausteita mitä kotona käyttää ja siksi on tärkeää, että valitsee monikäyttöiset tuotteet, jota on helppo käyttää moneen. Bernerin Chef Hurttia antaakin tässä muutaman vinkin. 

Vaihtelua ruokaan valmistustavoilla ja marinadeilla. Marinadeista on hyötyä monella tapaa mm. makuun ja säilyvyyteen sekä mureuttaa ja näin ollen nopeuttaa kypsymistä. Hyödynnä siis veneillessä marinadeja siirtymien aikana tuotteen säilyvyyden parantamiseen ja maukkaan lopputuloksen saamiseen. Marinadeilla saat tuotteet siis maistumaan, säilymään sekä kypsymään paremmin. 

Kikkoman maustekastike on jo sellaisenaan loistavan yksinkertaien marinadi joka tuo ruokaan kuin ruokaan enemmän makua ja korostaa raaka-aineen omaa makumaailmaa. Lisäksi Kikkomanilla on loistavan makuisia maustekastikkeita ja teriyaki -kastikkeita kuten hunaja BBQ sekä paahdetut valkosipuli ja seesam. 

Kastikkeilla vaihtelua 

Helposti saat vaihtelua marinadeihin ja kastikkeisiin yhdistelemällä eri tuotteita. 

Esimerkiksi Kikkoman Poke maustekastikkeella saat majoneesiin tai ketsuppiin aivan mahtavan paahdetun seesamin maun. Tai lorauttamalla Kikkoman Ponzua hieman kermaviiliin niin saat raikkaan sitruksen makuisen kastikkeen kala ja kasvis annoksiin. 

Pidä veneessä aina mukana muutama suosikki Kikkoman mausteesi, itse valitsisin vakiomausteisin Kikkoman Soijan ja Ponzun Chilin tai sitruunan. Ja kun ruokailut on suunniteltu jo kotona, niin voi helposti valita täsmä mausteen reissuun sen mukaan mitä ruokalistalla on. Itselläni lähtisi aika usein mukaan Poke tai joku Teriyaki kastikkeista maustettu tai maustamaton. 

Vinkki vielä tilan ja ajan säästämiseen. Kun teet kastikkeet valmiiksi ja laitat tuotteet marinoitumaan jo kotona niin säästät mukavasti kokkailu aikaa ja voit keskittyä veneilyyn. Lisäksi suosittelen, että pakkaamalla valmistamasi kastikkeet ja marinoitavat tuotteet kestäviin ja pestäviin sekä suljettaviin muovipusseihin niin säästyy huomattavasti tilaa veneen ruhtinaallisen kokoisissa kylmävarastoissa. 

Monikäyttöinen Seesam-sitruunamarinadi 

Sopii erinomaisesti kalalle, kanalle ja vihanneksille. 

  • Marinadi noin 1 kg 
  • 1,5 dl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike 
  • 1 dl seesamiöljyä 
  • 0,25 dl sitruunanmehua sekä raastettu yhden sitruunan kuori 
  • 1 rkl ruokosokeria 
  • 1 tuore chili hienonnettuna 
  • 1 rkl korianterin siemeniä 

Valmistusohje: 

Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja lusikoi esim. lohifileen päälle. Anna lohen maustua noin tunnin verran ja kypsennä uunissa tai grillissä mehukkaan kypsäksi. 

Lue lisää: www.kikkoman.fi

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa Matkailu Vapaa-aika