Vincit-menestyksen perusta: Omaleimainen yhteisö


Tampereella perustetun Vincitin tavoitteena on omannäköisten työarkien ja urapolkujen mahdollistaminen työntekijöilleen. Korona-aikanakin yritys on avannut uusia toimipisteitä Arizonaan, Kuopioon ja Jyväskylään. Huippuasiantuntijoita ja uransa alussa olevia tulevaisuuden tähtiä on jo lähes 600. 

Vincitin menestys on rakennettu selkeälle perustalle: tyytyväiset työntekijät luovat tyytyväisiä asiakkaita. ”Toimme työntekijöiden toivomuksesta Hermian toimistomme lisäksi Tampereen keskustaan toimivan, modernin toimiston, jonka tilat ja sisustus muokkautuu vincitläisten tarpeiden ja toiveiden mukaan”, konkretisoi liiketoimintajohtaja Anssi Kuutti. 

Vincit on lähes 600 ohjelmistokehityksen, muotoilun, datan ja digitaalisen liiketoimintakonsultoinnin huippuasiantuntijaa työllistävä IT-yritys. ”Rekrytoimme globaalisti huippuosaajia ja nyt uuden Tampereen keskustatoimistomme myötä pystymme tarjoamaan entistä paremmat puitteet työnteolle, yhteisöllisyydelle ja omanlaiselle työkulttuurille”, Kuutti lisää. 

Kohtaamisia ja tiimitapaamisia livenä 

Modernit, hybridiajan työntekoa tukevat työtilat antavat mahdollisuuden rakentaa tiloista kullekin työntekijäyhteisölle sopivat sekä vahvistavat osallistavaa ja energisoivaa työkulttuuria. Toimistolle tullaan nyt paitsi kohtaamaan muita, myös hakemaan työrauhaa. Hybridityö edellyttää työskentelytilojen uudelleen suunnittelua palvelemaan erilaisia käyttötapoja. 

”Tilasuunnittelussa on tärkeää lähteä liikkeelle siitä, että ollaan mahdollisimman tarkasti selvillä myös työntekijöiden motiiveista toimistolle lähtemiseen etätyön sijaan. Meillä tilojen viihtyisyyteen ja muuntojoustavuuteen on panostettu. Tiloissa on yhteisen keittiö-olohuonetilan lisäksi neukkareita asiakas-ja tiimipalavereihin, runsaasti hiljaisen työn vetäytymistiloja, puhelinkoppeja sekä projektihuoneita tiimin yhteisiin toimistopäiviin”, kertoo tilasuunnittelusta ja henkilöstökokemuksesta Vincitillä vastaava Krista Forsström. 

”Tilamuutokset ovat luontevia paikkoja myös yhteisön kehittämiselle ja uusien käytänteiden luomiselle. Olemme keränneet porukastamme oman kymmenhenkisen keskustatoimiston “Fun Squadin”, joka lähtee rakentamaan hyvää fiilistä edistävää kulttuuria, johon kuuluu olennaisena osana taukokulttuurin elvyttäminen”, hän lisää. 

Uusi Vincit Rising Star -koulutusohjelma 

Vincit on kasvanut vauhdilla ja vuosittain uusia työntekijöitä aloittaa kymmeniä. Myös uransa alkutaipaleella olevilla on mahdollisuus löytää paikkansa ja kehittyä Vincit Rising Star -koulutusohjelman kautta. Tänä vuonna ohjelmaan on satsattu erityisen paljon. ”Meillä on esimerkiksi Tampereella pitkä historia opiskelijoiden työllistämisessä. Rising Star -ohjelma kolmen vuoden urapolkusuunnitelmineen on luonteva jatkumo alalle vastavalmistuneiden työllistämiseksi koko Suomen laajuisesti. Haku koulutukseeen on tällä hetkellä käynnissä”, Kuutti lisää. 

Tutustu tarkemmin: www.vincit.fi

Jaa tämä artikkeli


Rekry