Vincit haluaa olla maailman paras työpaikka


Digitaalisten tuotteiden ja palvelujen kansainvälisellä asiantuntijatalo Vincitillä on juuret ja yksi toimipaikoistaan Tampereella. Yritys on rekrytoinut tänä vuonna ennätysmäärän työntekijöitä ja vauhdin toivotaan jopa kiihtyvän. Koviin tavoitteisiin pyritään työntekijä- ja hakijakokemukseen panostamalla sekä Rising Star -ohjelmalla, jonka avulla tuoreet kyvyt kehittyvät huippuosaajiksi.

Koko alaa vaivaava pula suunnittelijoista ja ohjelmistokehittäjistä on tuttu myös Vincitillä. Tampereen yksikköön pyritään tämän vuoden aikana löytämään ainakin 50 uutta osaajaa.

– Ymmärrämme rekrytoinnin tärkeyden ja parannamme jatkuvasti rekryprosessia, jotta se olisi nopea, viestintä aktiivista ja ilmapiiri haastatteluissa avoin. Varmistamme jo alussa, että match on hyvä puolin ja toisin, kertoo Tampereen liiketoimintayksikköä vetävä Anssi Kuutti.

Työnhakija- että työntekijäkokemukseen liittyvää palautetta kerätään jatkuvasti. Työntekijöiltä kiitosta tulee ihmisistä ja kulttuurista, yksilönvapaudesta, hyväksyvästä ilmapiiristä ja ammattitaidosta.

– Teimme hiljattain työnantajamielikuvaan liittyvän tutkimuksen, Tampereella meihin liitetään joustavat työolosuhteet, kilpailukykyinen palkka, työn ja vapaaajan välinen tasapaino ja inspiroiva johtajuus. Laitamme näihin jatkuvasti paukkuja, Kuutti toteaa.

Vincitillä on varauduttu siihen, että kaipuu työpaikalle etätyöjakson jälkeen on kova. Tilannetta helpottamaan yritys laajentaa Hervannasta Tampereen keskustaan.

– Uusi toimitila palvelee erityisesti niitä työntekijöitä ja asiakkaita, jotka asuvat keskustassa tai liikkuvat julkisilla liikennevälineillä, Kuutti esittelee.

Rising Starit pääsevät nopeasti kiinni asiakastyöhön

Vincitin tänä vuonna aloitettu Rising Star -ohjelma on tapa mahdollistaa uusien kykyjen nopea sijoittuminen työelämään. Se lupaa tehdä osallistujista huippuasiantuntijoita kolmessa vuodessa.

– Hankkeisiin halutaan tyypillisesti kokeneita asiantuntijoita, mutta me tiedämme, että nuoret tai hiljattain alalle siirtyneet tuovat valtavasti arvoa, esimerkiksi motivaation ja energian muodossa, Kuutti toteaa.

Ohjelmasta saadut kokemukset ovat positiivisia, joten siitä on tarkoitus tehdä vuosittainen osa toimintaa. Ohjelmaan tänä vuonna osallistuneet kiittävät sen tuomaa mahdollisuutta ottaa iso askel urakehityksessä.

– Yliopistopohjalta asiat olivat hallussa teoriassa, mutta Rising Starin myötä nyt myös konkretian tasolla, kertoo Johannes Martikkala.

Valtteri Rannalle alan vaihto tuotantotaloudesta ohjelmistokehittämiseen tapahtui Rising Starin kautta luontevasti.

– Ohjelma on mielestäni mietitty järkevästi pidemmälle aikavälille. Se ei ole pikakurssi koodaamiseen, vaan tukee kehittymistä työssä niin, että tehtävien haastavuus pysyy sopivana. Alanvaihtajana olen ollut lisäksi ilahtunut siitä, että Vincitillä arvostetaan ohjelmistokehityksen lisäksi myös muuta kokemusta, Ranta summaa.

www.vincit.fi

Jaa tämä artikkeli


Alueellinen kehitys, julkiset rakennukset