ELINVOIMA EDELLÄ


Elinvoimatoimialoihin panostaminen, maankäyttö osana kunnan kehittämisstrategiaa ja yritysten toimintaedellytysten edistäminen ovat tehneet Vihdin kunnasta vetovoimaisen yhteistyökumppanin sekä positiivisen ja aktiivisen ympäristön asukkailleen.

Tiivis yhteistyö kehyskuntien kanssa, unohtamatta pääkaupunkiseutua, ohjaa kansainvälisten investointien sijoittumista alueelle.

”Tällä hetkellä on käynnissä kunnan strateginen yleiskaavatyö. Kooltaan merkittävä osa eteläistä Vihtiä on osoitettu kaavassa työpaikkatoimintojen kehittämisalueeksi. Tulevaisuuden yrittämismuotoja, kuten kiertotaloutta, halutaan mahdollistaa. Ensimmäiset asemakaavat alueelle valmistuvat 2021”, kertoo Elinvoimajohtaja Petra Ståhl.

Kunnassa odotetaan Tunnin junan toteutumista, sillä kyseiset yritysalueet tulevat sijaitsemaan aivan tulevan aseman lähietäisyydellä. Vihdin keskeinen sijainti ja kaavailtu nopea junayhteys kasvattavat työssäkäyntialuetta; junan toteutuessa se ulottuu kattamaan sekä pääkaupunkiseudun että Turun.

”Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan meiltä varattiin kaikki omakotitontit uudelta alueelta heti kun ne tulivat myyntiin.”

Vahvaa maankäytön suunnittelua

Vihdissä tehdään asumisen trendejä seuraavaa kaavoitustyötä. Taustalla on tarkkaa selvitystyötä ja tutkimusta.

”Havaitsimme oman tonttimyyntimme kautta, että perinteinen iso tontti taloineen ei mene perinteisellä tavalla enää kaupaksi, ja muutimme konseptiamme palveluläheiseksi ”pieni tontti – pieni talo” kokonaisratkaisuksi”, Ståhl kuvailee.

Päätöstä tuki myös elokuussa 2017 valmistunut Kuumakuntien* yhteinen asumisen selvitys, joka vahvisti tutkimusnäkökulmasta oikeaksi ja oikean suuntaiseksi kaiken sen pohjatyön mitä Vihdissä oli jo tehty.

Se oli myös lähtölaukaus Sepänpiha 2020 -kotinäyttelyprojektille, jossa on kaavoitettu reilun parin hehtaarin alue pieniä omakotitontteja läheltä ydinkeskustaa sekä tulevaa asemaa.

”Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan meiltä varattiin kaikki omakotitontit uudelta alueelta heti kun ne tulivat myyntiin”, Petra Ståhl iloitsee.

”Tästä rohkaistuneena seuraamme entistä tarkemmin ihmisten asumispolkuja ja asumiskäyttäytymisen muutosta. Elinvoiman edistäminen vaatii sitä, että sekä virkamieskoneisto että poliittiset päätöksentekijät puhaltavat yhteen hiileen.” Silloin visio on kirkas, kuten Vihdissä.

www.vihti.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Bisnes