Vihti tarjoaa sujuvaa elämää lapsiperheiden arkeen


Viihtyisä ja turvallinen asuinkunta Vihti on sijoittanut paljon lasten ja nuorten ja koulutukseen ja vapaa-aikaan. Luonnonläheisyys, monipuoliset asumis- ja harrastusmahdollisuudet sekä uudet päiväkoti- ja koulutilat tukevat osaltaan lapsiperheiden hyvinvointia. 

Noin 30 000 asukkaan Vihti on viihtyisä ja turvallinen asuinympäristö, jossa asuntojen hinnat ovat edullisia. Asumisunelmat ovat Vihdissä helppoja toteuttaa, onpa suunnitelmissa moderni kerros- tai rivitaloasunto, pientaloalue taajamassa tai omakotitalo maaseudun rauhassa. 

Kunnassa on lukuisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia, kuten laskettelukeskus, kaksi golfkenttää, frisbeegolfkenttiä, useita kuntokeskuksia, tanssisaleja, kartingrata, uima-, tennis-, jalkapallo-, jää- ja keilahalli, ratsastustalleja ja harrasteilmailukenttä. Toimintoja kehittävät kymmenet liikuntaseurat sekä nuoriso- ja harrastusjärjestöt. 

”Asumisen unelmat ovat Vihdissä helppoja toteuttaa.” 

Aktiivista elämää, edullista asumista 

”Vihdissä sujuva arki rakentuu monipuolisten asuinmahdollisuuksien, hyvin toimivien peruspalvelujen ja aktiivisen vapaa-ajan yhdistelmästä. Lisäksi luonto on meillä aina lähellä ja esimerkiksi suurin osa Nuuksion kansallispuistosta sijaitsee Vihdissä”, Vihdin elinvoimajohtaja Petra Ståhl esittelee. 

”Vihti on loistava seutu myös etätyöskentelyyn, sillä asuminen on edullista ja silti esimerkiksi pääkaupunkiseudun palavereihin pääsee tarvittaessa helposti.” 

Lapsiystävällisyyttä UNICEFin mallilla 

Vihti haluaa panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin ja koulutukseen. Kunnassa tehdään jo nyt paljon hyvää työtä lapsen oikeuksien toteutumiseksi, ja toimintaa halutaan kehittää aktiivisesti yhä lapsiystävällisempään suuntaan. 

Niinpä Suomen UNICEF on valinnut Vihdin mukaan Lapsiystävällinen kunta -malliin. Malli tulee toimimaan arjen työkaluna, jonka avulla Vihti pyrkii parantamaan lasten oikeuksien toteutumista mahdollisimman hyvin kaikissa kunnan palveluissa ja päätöksenteossa. 

Päiväkoteja, kouluja ja liikuntapaikkoja 

Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksen uusi koulu ja päiväkodit aloittavat toimintansa vuoden 2024 alussa. 

”Uusi koulu- ja päiväkotikeskus tarjoaa vihtiläisille lapsille erinomaisen suomen- ja ruotsinkielisen oppimisympäristön. Koulu- ja päiväkotikeskuksen kanssa yhteisen katon alle sijoittuu varhaiskasvatuksen, koulun ja nuorisotoimen tiloja”, kunnanjohtaja Erkki Eerola kertoo. 

Toiminnassa tavoitellaan yhteisöllisyyttä. Pedagogisena ajatuksena on luoda lapsille turvallinen ja eheä polku päiväkodista kouluun. 

Uusi koulu- ja päiväkotikeskus sijoittuu reilun kilometrin päähän tulevasta Vihti-Nummelan juna-asemasta. Yksi kunnan kaikkien aikojen suurimmista investoinneista tukee myös kunnan asuntotuotantoa ja tulevan asemanseudun lähialueen rakentumista. 

Vihdin kirkonkylässä toimii uusi ja moderni koulu-, kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus VIHKO. Koulukeskukseen mahtuu opiskelemaan 600 oppilasta 4.-9.-luokille. Naapurissa sijaitsevat muun muassa liikuntahalli sekä kirjasto, ja alueelle suunnitellaan lähiliikuntapaikkoja. 

Jaa tämä artikkeli


Perhe