Vetovoimainen Tampere


Muuttovoittoinen Tampere on korkean osaamisen kaupunki, missä asutaan hyvää arkea, työskennellään ja opiskellaan. Se on luotettava työnantaja, joka tarjoaa monipuoliset työsuhde-edut vastuullisessa ympäristössä.

Tampereella kehitetään ja kehitytään jatkuvasti. Kaupunki hakee aktiivisesti työntekijöitä lukuisiin työtehtäviin ja moninaisille aloille. Tälläkin hetkellä on haussa lähes 90 Tampereen tekijää.

Kaupunki on innostava ja kannustava työnantaja tekijöilleen. Se kannustaa henkilöstöänsä ideointiin sekä rohkeaan työn kehittämiseen. Joka vuosi Tampere palkitsee työn kehittäjiään rahapalkinnolla.

Tietohallinnon, sivistyspalvelujen ja rakennushankkeiden osaajat kertovat oman kokemuksensa merkityksellisestä työstään.

Projektisuunnittelija Katja Kumpulainen

”Minulle on tosi tärkeätä, että työ on arvojeni mukaista. Toimin oman työni ohella yksikköni ekotukihenkilönä ja sitä kautta olen päässyt vaikuttamaan ja koordinoimaan Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan toimenpiteitä. Meillä on tarkoitus saada pysyviä muutoksia aikaan, joilla säästetään sekä luontoa että rahaa.”

Kumpulainen työskentelee Tampereen kaupungin tietohallinnossa palvelumuotoilun asiantuntijana. Se tarkoittaa parempien digipalvelujen kehittämistä kuntalaisille ja muille käyttäjille. Siihen kuuluu tietysti kaupungin työntekijöiden, mutta myös kaikkien kuntalaisten arjen sujuvoittaminen.

Hän on työskennellyt Tampereen kaupungilla jo reilut 11 vuotta, ensin työllisyys- ja kasvupalveluissa ja viimeiset puolitoista vuotta tietohallinnossa.

”Tämä on itsenäistä asiantuntijatyötä ICT ympäristössä, välillä haasteellistakin, mutta joka päivä oppii uutta. Saan hyödyntää palvelumuotoilua, mistä minulla sitä osaamista juuri on.”

Kaupunki kouluttaa työntekijöitään jatkuvasti sekä tukee opiskelua monin tavoin.

”Henkilöstövalmennuksia ja koulutuksia pyörii koko ajan. Yksikössämme on varattu tietty määräraha koulutuksia varten. Olen esimerkiksi osallistunut työajalla IT-vaatimusmäärittelykoulutukseen.”

Tänä syksynä Kumpulainen jää osittaiselle opintovapaalle ja syventää osaamistaan YAMK-opinnoissa Metropoliassa.

”Tampere on vakaa ja vastuullinen työnantaja. Kaupungilla on paljon erilaisia toimialoja ja monenlaisia työtehtäviä, joita pääsee kokeilemaan sisäisten urapolkujen kautta ilman, että työnantaja vaihtuisi tai lomat katkeaisivat. Osaamiseeni luotetaan ja sitä arvostetaan”.

Katjan työn TOP 3
1. Työkaverit ja työparityöskentelymalli
2. Mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät
3. Joustavat työajat ja hyvät lomat

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä