Vedellä on väliä


Ihmiskehosta noin 70 % on vettä. Vesi on yksi aineenvaihduntamme ja terveytemme peruspilareita. On siis todella tärkeää, että käyttämämme vesi on puhdasta ja laadukasta. Silti Suomessakaan laadukas vesi ei aina ole itsestäänselvyys. Hyvä vesi on hajutonta, väritöntä ja mautonta, mutta sen tulee täyttää myös muita tärkeitä kriteereitä. Hyvässä vedessä ei ole myöskään bakteereita, epäpuhtauksia tai muita haitallisia aineita, kuten arseenia, radonia tai uraania. Myös sen pH:n tulee olla sopiva.

Noin neljä miljoonaa suomalaista käyttää kaivovettä

Valtaosa suomalaisista käyttää kaivovettä, koska myös vesijohtoverkostojen vesi on yleensä peräisin kuntien vedenottamoista eli kaivoista. Tutkimusten mukaan kaivojen suurin ongelma on rakenteiden puutteellisuus, rikkonaisuus ja huollon puute.

Vanhan kaivon kunnostus kannattaa. Vesikaivohuolto Vipe on asiantuntija kunnostamaan vanhan kaivosi tai tarvittaessa tekemään uuden kaivon parhaalle kaivonpaikalle. Hyvään kaivoon tulee vesi pohjan kautta. Pintavesien joutuminen kaivoon estetään muokkaamalla kaivoa ympäröivän maan muoto ja varmistamalla kansirakenteiden kunto ja kaivonrenkaiden tiiviys. Elintarvikemuovinen Vipe Akva siiviläputkikaivo on helppo ratkaisu vanhan kaivon tilalle tai uuden kaivon perustamiseen.

Kaivo ja kaivovesi kannattaa tarkastaa säännöllisesti

Veden laadun heikkenemistä ei välttämättä huomaa, kun kaivovettä käytetään päivittäin. Siksi veden ja kaivon rakenteiden tutkiminen on syytä suorittaa säännöllisesti. Viranomaiset suosittelevat veden laadun tutkimista joka kolmas vuosi.

Hyväkuntoisesta kaivosta saadaan useimmiten hyvää luonnonvettä. Vesikaivohuolto Vipen tehtävä on varmistaa, että kaivosi toimii kuten on tarkoitus ja sinä saat kaivostasi laatuvettä. Kuntotarkastus on perusta oikeille huolto- ja korjaustoimenpiteille – siksi kaikki alkaa aina kaivon kuntotarkastuksesta, joka maksaa 70-200 euroa alueesta riippuen.

Vesikaivohuolto Vipe Oy on kehittänyt laitteistot yksinomaan juomavesikaivojen kunnostukseen. Sillä, että kalustoa käytetään vain ja ainoastaan juomavesikaivojen huoltoon, on merkitystä. Tarkastamme ja huollamme kaivosi ammattitaidolla ja yli 20.000 kaivon kokemuksella.

Laitetaan kaivosi kerralla kuntoon!

Ota yhteyttä (03) 7172 987 • asiakaspalvelu@kaivo.fi • www.kaivo.fi

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus