Vastuuta janoavan työpaikka


Suomalaiselle insinööritaidolle on kysyntää auto- ja akkuteollisuudessa. Ala kehittyy jatkuvasti ja tarjoaa innostavia haasteita ammattilaisille. 

Valmet Automotive tunnetaan erikoisosaamisestaan autojen ja akkujen valmistajana. Uudenkaupungin, Salon, Turun ja Vantaan lisäksi yrityksellä on toimintaa myös Saksassa ja Puolassa. 

– Toimihenkilöistämme 20–25 prosenttia vaihtaa tehtäviä yrityksen sisällä vuosittain. Tämä kertoo siitä, että meillä on jatkuvasti tarjota mielenkiintoisia tehtäviä asiantuntijoille, eli haasteiden perässä ei tarvitse vaihtaa työnantajaa. Yksi sitoumuksistamme on ”always learn”. Urakehitykselle löytyy vaihtoehtoja myös horisontaalisiin kehityspolkuihin, henkilöstöjohtaja Tomi Salo korostaa. 

– Yrityksen sisällä avautuu mahdollisuuksia jatkuvasti. On vain ihmisten motivaatiosta ja aktiivisuudesta kiinni, miten he tarttuvat mahdollisuuksiin ja lähtevät kehittämään osaamistaan. Työnantajana tuemme urakehitystä antamalla vastuuta ja vapauksia, ja luotamme siihen, että ihmiset haluavat vastuuta kantaa. 

Suuri mutta ketterä 

Mika Kinnunen näkee työpaikkansa kulttuurin pienen ja suuren yrityksen risteytyksenä. 

– Valmet Automotivelle ominaista ovat matala organisaatio ja maanläheisyys, kuten pienessä yrityksessä, mutta toimintatapamme ovat monelta osin ison yrityksen. Jotta voidaan olla nopeita, pitää pystyä työskentelemään itsenäisesti. Meillä voi lähestyä ihmisiä organisaatiorajojen yli.

32-vuotias Kinnunen on konetekniikan diplomi-insinööri. Opiskelujen jälkeen hän muutti Oulusta Varsinais-Suomeen. Neljän vuoden aikana hän on työskennellyt Valmet Automotivella kehityspäällikkönä ja koordinaattorina. Äskettäin alkoi uusi pesti innovaatiopäällikkönä akkuliiketoiminnassa. 

– Pääsen jatkamaan niiden asioiden parissa, joita kehityspäällikkönä olen rakentanut jonkin aikaa, ja toisaalta pääsen haastamaan itseäni uusien asioiden parissa. 

Vuonna 2019 Salossa alkanut akkuliiketoiminta kasvaa voimakkaasti. 

– Olemme jatkuvasti tilanteessa, että töiltä puuttuu tekijöitä. Insinöörinä minua kiehtoo mielenkiintoinen tuote ja teollisuudenala. En usko, että missään muussa yrityksessä Suomessa pääsisi työskentelemään samalla laajuudella autoteollisuudessa ja näkemään, mihin henkilöautot kehittyvät. 

Mika Kinnunen ja Tommi Hobin pitävät tärkeänä sitä, että työnantaja luottaa ja antaa vastuuta.

Omien kykyjen mukaan 

Projektipäällikkö Milka Linke on toiminut seitsemän vuoden aikana Valmet Automotivella monissa tehtävissä. 

– Olen aika tiheään vaihtanut tehtäviä, en tietoisesti, vaan puolivahingossa ajautunut aina seuraavaan haasteeseen. Pidän siitä, että prosessit ovat selkeitä, mutta muutos on osa työtä ja siihen pitää osata reagoida. Työnantaja seuraa ja tukee työntekijöiden kehittymistä. Halutaan, että kaikki pystyvät katsomaan asioita kokonaisvaltaisesti ja keskustelemaan organisaatiorajojen yli. 

29-vuotias Linke pitää työstä ihmisten parissa ja haluaa tulevaisuudessa olla kehittämässä johtamiskulttuuria. 

Tie toi vastavalmistuneen kone- ja tuotantotekniikan insinöörin Pohjois-Suomesta Rauman kautta Uuteenkaupunkiin. 

– Tämä on perheellemme sopivin asuinpaikka. Tunnen muitakin toimihenkilöitä, jotka ovat valinneet asuinpaikakseen Uudenkaupungin. 

Itä-Suomesta Turkuun kotiutunut Tommi Hobin työskentelee projektiorganisaatiossa logistiikka-asiantuntijana. Hän aloitti työt Uudenkaupungin autotehtaalla vuonna 2015. 

– Olen saanut tehdä kehittäjä- ja suunnittelijatyypille sopivia, mielekkäitä töitä. Erikoisosaamiseni liittyy sisälogistiikkaan, mitä pystyn hyödyntämään tässä asemassa. Meillä annetaan vastuuta niin paljon kuin sitä haluaa ottaa. Erityisen positiivista on se, että saa myös vapautta toteuttaa asioita. Tavoitteeni on kehittyä asiantuntijana ja laajentaa osaamistani. 

valmet-automotive.com

Jaa tämä artikkeli


Työelämä