Vastuullisuus ja naisten toiveiden ja tarpeiden ymmärtäminen ohjaavat LauRie-vaatemerkkiä


Tanskalainen vuonna 1987 perustettu LauRie on vaatemerkki, joka toteuttaa pitkäjänteisesti mantraansa ”It’s got to feel right” eli sen täytyy tuntua oikealta. LauRien tuotteiden pitää tuntua käyttäjänsä päällä oikealta ja yrityksen omat toimintatavat ovat myös oikeita, siis mahdollisimman vastuullisia. 

Yrityksen omistaja Lena Hansen korostaa, että brändin ytimessä on luoda vaatteita, jotka ovat mukavia ja jotka ovat istuvuudeltaan omaa luokkaansa. Hyvien leikkausten ja käyttömukavuuden yhdistelmä on myös syy siihen, että asiakkaat luottavat LauRien vaatteisiin vuodesta toiseen. 

Merkkiä luotsaavat kaksi voimakasta naisjohtajaa, Hansenin lisäksi toimitusjohtajana toimiva Cecilia Winther. Yritys uskoo vahvasti sen olevan voimavara. Nämä naiset tietävät, mitä asiakkaat haluavat aina tuotekehityksestä ostokokemukseen. Yritys voimaannuttaa asiakkaitaan myös tietoa lisäämällä; LauRie pyrkii jakamaan mahdollisimman paljon informaatiota toimintatavoistaan ja tuotteistaan. 

Asiakkaiden toiveita kuunnellen on luotu kahdesti vuodessa vaihtuva mallisto, joka koostuu klassisista, pitkään kestävistä vaatteista. LauRien design-filosofiana onkin yhdistää ajattomuus, kuitenkin trendit mielessä pitäen, vahvaan laatuun ja hyviin materiaaleihin. 

Edelläkävijä yritysvastuussa 

LauRie lähestyy vastuullisuusteemoja monin tavoin ja jatkuvasti toimintaansa kehittäen. Hansenin mukaan vaateteollisuuden kuormittavuus on yrityksessä hyvin tiedostettu ja LauRie pyrkii joka päivä löytämään parempia toimintatapoja. 

Vaatteet valmistetaan täysin ilman haitallisia kemikaaleja, minkä takaa Oeko-Tex 100 -standardi. Valtaosa käytetystä puuvillasta on luomua ja viskoosi tulee kestävästi hoidetuista metsistä. Tällä hetkellä yritys pyrkii löytämään vaihtoehtoja esimerkiksi vaatteiden pakkausmuoville. 

Ympäristöteemojen lisäksi yritys pyrkii tukemaan vastuullisuutta myös paikallisuudella. Vaatteet suunnitellaan Tanskassa ja valmistetaan Euroopassa. LauRie on mukana myös YK:n Global Compact -aloitteessa, jonka avulla edistetään oikeudenmukaisia työolosuhteita sekä ympäristö- ja korruptionvastaista työtä. Yrityksestä todetaankin, että LauRien tuotteiden käyttäminen voi olla yksi pieni tapa parantaa maailmaa. 

Jaa tämä artikkeli


Muoti