Vastuullisilla kotimaisilla valinnoilla kohti parempaa maailmaa


Tero Lausala Toimitusjohtaja Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liitto haluaa yhdessä jäsenyritystensä kanssa tuoda esille suomalaisen työn vastuullisuutta. Paitsi että vastuullinen työ on perusvaatimus sille, että Suomi pärjää kilpailussa, se on myös erottautumis- ja kilpailuetutekijä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. 

Kuluttajat haluavat yhä useammin tietää tuotteen alkuperän. He myös haluavat, että yritys tuottaa yhteiskunnalle hyvää ja on osa ympäristöä ja yhteiskuntaa, jossa se toimii. Tällainen hyvä tarkoittaa esimerkiksi työpaikkoja, verotuloja, innovaatioita tai kevyempää hiilijalanjälkeä. Jokainen kuluttaja voi omassa arjessaan kiinnittää huomiota siihen, mitä ostaa ja miten tuotteita ja palveluita kuluttaa. 

Työpaikat syntyvät yrityksissä, ja niiden menestys siivittää samalla myös suomalaisen työn menestystä. Kun kuluttaja valitsee kotimaisen vaihtoehdon, jokainen käytetty euro vahvistaa työpaikkojen säilymistä sekä uusien syntymistä. Kuluttajien valinnat tuovat hyvinvointia koko yhteiskunnalle, sillä yritykset maksavat veroja, kuten myös niiden työntekijät ja alihankkijat. Jos jokainen suomalainen käyttää joka kuukausi 10 euroa lisää kotimaisiin tuotteisiin tai palveluihin, syntyy Suomeen vuositasolla jopa 10 000 uutta työpaikkaa ja valtiolle kertyy 300 miljoonaa euroa lisää verotuloja. Valintamme voivat ohjata meitä kohti parempaa hyvinvointia, mutta myös kohti parempaa maailmaa. 

Tutustu tarkemmin: suomalainentyo.fi

Jaa tämä artikkeli


Tekoja Suomesta