Vastuullisesti ääniaalloilla


Satu Kotonen Kuva: Turkka Korkeamäki, Karufilms

Audiobisneksen suunnannäyttäjänä Bauer Median porukka tekee työtään intohimoisesti, jotta maailma kuulostaisi paremmalta. Tuttu radioääni tuo turvallisuutta myös poikkeustilanteessa.

Nyt, jos koskaan, meillä on aikaa kuunnella radiota ja podcasteja. Niitä Bauer Media Suomi tuottaa tällä hetkellä osin etälähetyksinä, yrityksen korona-ryhmän suosituksia noudattaen.

”Meillä työntekijöistä huolehditaan ja jokainen kantaa vastuunsa työyhteisön jäsenten suojaamisesta. Tässä kansainväliseen mediataloon kuulumisen etu korostui, saimme maailmalta ajoissa tarkkaa tietoa eri valmistautumiskeinoista ja pystyimme reagoimaan etunojassa tilanteen vakavoitumiseen”, vahvistaa b2b-markkinoinnista ja myynninkehityksestä vastaava Satu Sinisalo.

Vinkki:Rauhoitu/keskity/rentoudu/nukahda: Kuuntele RadioPlayn Luonnossa-sarjastaradioplay.fi/podcast/luonnossa/

Bauer Medialla äänibrändäyksen ja -strategian suunnittelun parissa työskentelevä Lauri Domnick, Head of Audio Branding, alkoi miettiä, millaisista äänistä olisi erityisesti lohtua nykyiseen stressaavaan kriisitilanteeseen.

”Teimme äänimaisemointi-kokemuksemme pohjalta RadioPlayhin koosteita, joissa on luonnossa kuultavia rauhoittavia ääniä. Ne sopivat myös hyvin etätyöskentelyn taustaksi kotiin”, Domnick kertoo. Hän kehittää myös asiakkaiden ääniympäristöjä miellyttävimmiksi, mikä lisää hyvinvointia ja edistää liiketoimintaa.

Kotosen vihreästä aloitteesta esimerkki koko konsernille

WWF myönsi Bauer Media Finlandille viime syksynä Green Office -sertifikaatin. Nyt sitä tavoitellaan muissakin konsernin toimintamaissa. Idea lähteä tavoittelemaan Green Office -ympäristösertifikaattia sai alkunsa Radio Iskelmän iltapäiväjuontajan, Satu Kotosen, aloitteesta syksyllä 2018.

”Kuuntele itsellesi parempi mieli!”

Vinkki: Äänimaisema etätyöhön. Teimme äänimaiseman, joka auttaa keskittymään töihin ja opiskeluun. Kuuntele töiden lomassaradioplay.fi/podcast/audiosaari/listen/2027740

”Halusin tarttua toimeen. Laitoin toimitusjohtajalle Sami Tenkaselle viestiä ja hän näytti heti vihreää valoa. Perustimme ympäristöryhmän, jota pyysimme vetämään sisältöjohtaja Hermanni Seppälän”, Kotonen kertoo.

”Määrittelimme ryhmälle tavoitteet. Nyt meillä toimii Radio Nova jo kokonaan aurinkosähköllä, Tampereella Iskelmäradio vesivoimalla ja koko porukka on täysillä mukana arjen teoillaan vähentämässä luonnolle aiheutuvaa kuormitusta”, Seppälä lisää.

”B2b-tekemisessämme suhtaudumme suurella uteliaisuudella yritysten vastuullisella toiminnalla syntyneisiin kasvutarinoihin ja uskomme, että tämä asenne auttaa myös meitä kehittymään entistäkin vastuullisemmaksi toimijaksi”, Sinisalo sanoo ja jatkaa: ”Haluamme herättää keskustelua myös median ja mediavalintojen vastuullisuudesta. Sen lisäksi, että olemme sitoneet vastuullisuuden vahvasti omaan liiketoimintaamme, markkinoijalle radio on vastuullinen mediavalinta. Radiolla on mediaryhmistä pienin ekologinen jalanjälki.”

Kuunteluvinkkiradioplay.fi/podcast/ilmastovaroitus/

Radion suorissa lähetyksissä reagoidaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin

Maamme suurimman kaupallisen radiokanavan, Radio Novan suosittu päiväohjelma Radio Novan Päivä alkoi juontajansa Esko Eerikäisen välityksellä lähettää eristyksissä olevien kuulijoiden viestejä toisilleen.

”Palvelu on erityisen tärkeä ikäihmisille, jotka eivät käytä sosiaalista mediaa. Ohjelmassa voi myös lähettää tsemppausviestejä pitkiä työpäiviä puurtaville terveydenhuollon ammattilaisille”, Seppälä kertoo.

”Paikalliskanavillamme on alettu myös lukea ilmaiseksi paikallisyrittäjien kaupallisia tiedotteita”, Sinisalo lisää.

Kuuloaisti luo suoran tunneväylän meihin ja siksi radio on aina mielletty myös brändiviestinnän tärkeimpinä kanavina. Ihmisten lohduttava ääni – rauhoittavan musiikin ja tallennettujen luonnon äänien lisäksi – auttaa meitä jaksamaan ja katsomaan positiivisemmin tulevaan.

Bauer Mediassa radion FM-lähetysten ja digitaalisten alustojen parissa työskentelee positiivisia, työhönsä intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä, jotka tekevät merkityksellistä työtä.

”Pitää olla hereillä ja utelias. Juuri nyt yhteisöllisyys korostuu radiossa vahvasti. Elämme hetkessä, yhdessä kuuntelijoidemme kanssa”, Seppälä kiteyttää.

Jaa tämä artikkeli


Työelämä