Vastuullinen yritys kierrättää laitteet ja huolehtii tietosuojasta


Suomalainen IT-laitteiden lähituottaja Cimos antaa yrityskäytöstä poistuneelle elektroniikalle uuden elämän. Sen ydintoimintaa on ekologinen kierrätys ja tietosuojalain mukainen tietojen tuhoaminen. 

Lähes 30 vuotta toiminut Cimos kierrättää vuosittain noin 20 000 IT-laitetta. Työkäytön jälkeen esimerkiksi tietokoneet sopivat hyvin pienyritykselle, koulukäyttöön ja kotikoneiksi. 

”Yrityskoneissa käytetään laadukkaita komponentteja. Korjaaminen ja kierrättäminen kannattaa”, selventää Cimos Oy:n toimitusjohtaja Carl-Johan Åkerblom. 

70 prosenttia tietokoneen energiankulutuksesta syntyy tuotannosta, loput käytöstä ja ylläpidosta. Tulevaisuudessa resursseja on käytettävä entistä viisaammin. 

”Tietokoneen uusiokäyttö on ympäristöteko jo sellaisenaan. Miten teillä kohdellaan käytöstä poistuneita laitteita?” Åkerblom vetoaa. Cimos toimii vastuullisesti kiertotalouden periaatteiden mukaan: laitteet hyödynnetään sellaisenaan, korjataan ja päivitetään käyttökuntoon tai kierrätetään raaka-aineeksi teollisuudelle. 

”Kierrätys on ekologista, kuljetusmatkat lyhyitä ja laitteet palautuvat kotimarkkinoille”, myyntijohtaja Tom Rikberg pohtii. 

Datan määrä jatkaa kasvua ja yritysten tulee osoittaa vastuullisuutta sen käsittelyssä. Tietojen ylikirjaamisessa eli poistamisessa kannattaa luottaa asiantuntijaan. 

”Yrityssalaisuuksien lisäksi tulee huolehtia ihmisten tietosuojasta. Jokaisella on oikeus tulla unohdetuksi”, Rikberg tiivistää.

Carl-Johan Åkerblom ja Tom Rikberg muistuttavat, että on ekoteko kierrättää oikein ja välttää tuotteiden turhaa liikuttelua maailmalla. 

www.cimos.fi

Jaa tämä artikkeli


IT Työelämä