VASTUULLINEN VIESTINTÄ ON DIGITAALISTA


EWQ on digitaaliseen myymäläviestintään ja asiakasvirtojen hallintaan erikoistunut yritys. Arvoketjussa ja innovaatioissa korostuvat ympäristövastuu, suomalaisuus ja kotimaisen työn tukeminen. 

EWQ:n nousun markkinakärkeen on mahdollistanut 25 vuotta kestänyt kehitystyö. Konkretiaan perustuva vastuullisuus on aina ollut toimitusjohtaja Sampo Briskin mukaan kaiken tekemisen perusta. EWQ on ainoa täysin kotimainen jonottamisen ammattilainen; iso strateginen päätös yritystoiminnassa on tehty, kun on päätetty kasvaa suomalaisin voimin. ”Emme hae halvinta mahdollista ratkaisua siirtämällä tuotantoa ja alihankintaa Aasiaan; koulutamme ja perehdytämme it-osaajat EWQ:n maailmaan”, Brisk sanoo. Vastuullisuus on tekoja ja huolenpitoa; yksikään työntekijä ei ole toista tärkeämpi. ”Meillä viihdytään. Asiat ovat omissa käsissä.” 

Tiedostamaton tiedon keruu haltuun 

Brisk maalaa mielikuvaa viestinnästä, jossa kauppakeskuksen infotaulut ja mainosvideot näyttävät lukevan asiakkaan ajatukset, ohjaavat valintoja ja ostopäätöksiä. 

Kyse on nykytekniikan jatkojalostamisesta. Digitaalinen järjestelmä rekisteriöi asiakkaan navigaattorina toimivan puhelimen tallenteet ja siirtää ne infotauluihin henkilökohtaisesti räätälöidyiksi mainoksiksi ja ohjeiksi. Samalla kauppa saa arvokasta tietoa asiakasvirtojen ostokäyttäytymisestä. 

Näkymän toteutumista viivyttää lainsäädäntö, joka estää kohdennetun mainonnan kaupoissa ja kauppakeskuksissa. ”Olemme kuitenkin jo syvällä Googlen ja Applen meistä keräämän tiedon maailmassa, ja on ajan kysymys, milloin tietoa saa käyttää myös kauppojen ja kauppakeskusten sisällä tapahtuvassa viestinnässä”; Brisk sanoo. ”Kun tie on auki, mainonnasta ja asiakasviestinnästä saatava teho suorastaan räjähtää.” 

ESL-hintalappu on vastuullinen ratkaisu 

Jonottomat ratkaisut, elektroniset hintanäytöt ja Digital Signage ovat EWQ:n tukipilarit. Yhtiön sydän on EWQ Zone. Kaikki innovatiivisuus ja tarvittava data ovat samassa pilvessä, yhdellä mikroarkkitehtuurialustalla. 

Mobiiliteknologiaan ja etäjonottamiseen nojaavissa vuoropalveluissa EWQ on markkinajohtaja Suomessa. ”EWQ Jonottomat palvelut on tätä päivää. Vuoroa palvelutiskille voi odotella kauppakeskusta kierrellen ja ostoksia tehden.” 

Elektroninen hintanäyttö, ESL, on nykyaikainen ratkaisu hintaviestintään. ”On vastuutonta käyttää kaupan hintalappuihin miljoonia tonneja paperia vuodessa, kun hintatieto voidaan esittää digitaalisesti ilman yhtäkään kopiota”, Brisk sanoo. Hän pitää sähköistä ratkaisua ehdottoman vihreänä. ”Huoltovapaa ESL näyttää aina oikean hinnan. Sen käyttöikä on vähintään kymmenen vuotta ja hiilijalanjälki pieni, kun mukaan otetaan myös verkkokaupan keräilyn helpottuminen, sekä asiakasvirtojen ja menekin entistä tehokkaampi hallinta.” 

Lue lisää: https://ewq.zone

Jaa tämä artikkeli


Innovaatiot