Vastuullinen työnantaja parantaa työnantajamielikuvaa huolehtimalla työntekijän mielen hyvinvoinnista


Auntien toimitusjohtajan ja perustajan Mervi Lammisen mukaan työntekijöiden mielen hyvinvoinnista huolehtiminen lisää yritysten vastuullisuutta. 

Menevätkö rekrytoinneissa hyvät työntekijät sivu suun? Uupuvatko työntekijät sorvinsa ääreen? Auntien mielen hyvinvointipalvelu lisää jaksamista. 

Hyvään työnantajamielikuvaan vaikuttaa myös vastuullisuus, joka koostuu muun muassa työn sisällöstä ja merkityksestä, työ- ja yksityiselämän yhteensovittamisesta, sekä hyvästä esihenkilötyöstä. 

Oman suunnan ja motivaation etsiminen

Työnantajan vastuullisuutta on, että työntekijä tietää tehtävänsä ja tavoitteensa yhteisten päämäärien edistämiseksi. Työntekijää myös autetaan kehittymään ja oppimaan, sekä löytämään oma paikkansa organisaatiossa. Auntie tukee työntekijää oman suuntansa, arvojensa ja motivaationsa löytämisessä, samoin kuin itsensä johtamisessa ja työnteon rajojen asettamisessa.

Auntien palvelupaketit koostuvat 5 kerran videotapaamisista Auntien mielen ammattilaisten kanssa.

Joustot ovat vastuullisuutta 

Auntien Mervi Lammisen mukaan “kukaan meistä ei jätä yksityiselämäänsä työpaikan ovensuuhun kuin takkia naulakkoon. Erilaiset elämän käänteet vaikuttavat jaksamiseen ja hyvinvointiin myös työpaikalla.” Vastuullinen työnantaja joustaa elämän eri vaiheissa, jotta työntekijä voi palata pian normaaliin työarkeen. Auntie tukee myös tiukoissa käänteissä

Johtamista voi kehittää vastuullisemmaksi 

Vastuullinen työnantajuus ulottuu myös johtamiseen ja esihenkilöiden toimintaan. Mervi Lamminen toteaa, että “esihenkilöiden omaa motivaatiota, tunnetaitoja sekä kykyä kohdata vaikeita tilanteita ja edistää tiimin resilienssiä voi kehittää”. Auntie antaa tukea niin esihenkilötehtävissä aloittavalle kuin kokeneellekin, sekä tiimien ja vaikeiden tilanteiden tai etäjohtamisen ongelmien kanssa kipuileville johtajille. • 

Lisätietoja: auntie.fi 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä