Vastuullinen tuotekehitys vaatii monialaista osaamista


130-vuotias Fazer on makeis- ja leipomotuotteiden markkinajohtaja Suomessa. Yhtiön toimintaa ohjaavat innovatiiviset ja vastuulliset ratkaisut, jotka tukevat ympäristön ja ihmisten hyvinvointia. 

Vuonna 1891 Helsingin Kluuvikatu 3:ssa avattiin uusi ja upea, ranskalais-venäläinen kahvila-konditoria. Se oli alkusoitto perheyritys Oy Karl Fazer Ab:n synnylle. Jos kauppaneuvos Karl Otto Fazer tietäisi, millaista suosiota perustamansa konserni nauttii nyt, 130 vuotta myöhemmin, hän olisi epäilemättä riemuissaan. 

– Karl Fazer oli ideanikkari, joka kehitteli kaikenlaista uutta. Luova ajattelu on pysynyt Fazerin DNA:ssa näihin päiviin asti, sanoo viisi vuotta Fazerilla työskennellyt tuotantotalouden diplomi-insinööri Jenni Säilä. 

”Fazer on hyvä vaihtoehto silloin, jos haluaa tehdä merkityksellistä työtä.” – Jenni Säilä

Fazerin monista yksiköistä Säilä löysi paikkansa Fazer Labista, eli Fazerin tutkimus- ja innovaatioyksiköstä. Siellä tehdään pitkäjänteistä tutkimus- ja tuotekehitystyötä esimerkiksi ruokateknologian saralla. 

– Yksi tuore esimerkki Fazer Labin työstä on yhteistyö Solar Foods -yrityksen kanssa. Ratkomme yhdessä ruoantuotannon kestävyysongelmia solumaatalouden keinoin. Fazer on hyvä vaihtoehto silloin, jos haluaa tehdä merkityksellistä työtä. 

– Makeisten ja leipomotuotteiden lisäksi Fazer on kehittänyt esimerkiksi erilaisia kauratuotteita, puuroja, myslejä ja välipalatuotteita sekä kaurapohjaisia juomia. Yksi uusimmista innovaatioista on Lahteen tuleva Kauraksylitoli-tehdas, kertoo Fazer-Leipomoiden tekninen johtaja Tomas Teräs.

Luovia ratkaisuja 

Kunnioitettavaan 130 vuoden ikään ehtinyt yhtiö jatkaa perustajansa jalanjäljissä: Karl Fazerin maine perustui konditoriatuotteisiin ja tänä päivänä yhtiö on makeis- ja leipomotuotteiden markkinajohtaja Suomessa. Ne ovat yhtiölle suuri ylpeydenaihe – samoin kuin muutkin vuosien aikana kehityt innovaatiot. 

– Käytämme huipputekniikkaa monissa tuotekehitykseen ja valmistukseen liittyvissä prosesseissamme. Teknologioiden kehittyessä tarvitsemme uusia tekniikan, ja erityisesti automaatiotekniikan osaajia, kertoo Fazer- Leipomoiden tekninen johtaja, 14 vuotta talossa ollut Tomas Teräs. 

”Fazerilla pääsee vaikuttamaan ja kehittämään asioita, joita ei ole ennen kehitetty.” – Tomas Teräs 

Fazer on tehnyt järjestelmällistä työtä vastuullisuuden ja energiatehokkuuden eteen vuosien ajan. Koko toimitusketju tähtää vastuullisuuteen. Energiatehokkuuden kehittämisessä riittää työsarkaa myös tulevaisuudessa, eli tekijöitä tarvitaan. 

– Pystymme tarjoamaan haasteita heillekin, joilla on tahtoa kehittää osaamistaan. Fazerilla pääsee vaikuttamaan ja kehittämään asioita, joita ei ole ennen kehitetty. Teemme aidosti työtä vastuullisempien tuotteiden eteen, Teräs toteaa. 

– Teemme ratkaisuja, jotka tukevat ympäristön ja ihmisten hyvinvointia. Yhteishenki on loistava ja kaikki ovat inspiroituneita. Rakennamme yhdessä innovatiivista, ruokaelämyksiin keskittyvää yhtiötä, Säilä ynnää.

fazer.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä