Vastuullinen keittiöarki alkaa Novartin tehtaalta Nastolasta


Keittiö on kodin sydän, joka on mukana niin arjessa kuin juhlassa. Suomen suurimmalle keittiökalusteiden valmistajalle Novartille vastuullisen arjen mahdollistaminen on tärkeä asia. 

Vastuullisuus on Novartin liiketoiminnan keskiössä. Luonnolliset materiaalit ja värit näkyvät myös alan keittiö trendeissä.

Novart Oy kuuluu kansainväliseen Nobia-konserniin, joka on johtava keittiöalan asiantuntija Euroopassa ja yksi suurimpia koko maailmassa. Novartin valikoimaan kuuluvat Keittiömaailman A la Carte- ja Petra-keittiökalusteet, kylpyhuonekalusteet sekä kodin muut kiinteät säilytyskalusteet. Kalusteet syntyvät Nastolan tehtaalla, joka työllistää paikallisesti yli 200 ihmistä. 

Vastuullisuus keskeinen osa liiketoimintaa 

Novart on osana Nobia-konsernia sitoutunut Science Based Targets Initiatives -tavoitteisiin, joissa mm. vähennetään tuotannon ja omien kuljetusten hiilidioksidipäästöjä 72 prosenttia vuoden 2016 tasosta vuoteen 2026 mennessä. Novart tekee paljon yhteistyötä ilmastovaikutusten minimoimisen eteen niin asiakkaiden kuin toimittajien kanssa. 

”Mietimme rakennusliikeasiakkaidemme kanssa aktiivisesti ratkaisuja, miten vähennämme hukkaa ja hävikkiä rakentamisen aikana, miten parannamme työmaiden työolosuhteita pölyn hallinnan kautta sekä miten lisäämme yhteisen suunnittelun avulla entistä ympäristöystävällisempiä kokonaisratkaisuja. Olemme samassa joukkueessa ilmastovaikutusten minimoimiseksi”, Novartin maajohtaja Annika Vainio kertoo. 

Vastuullista arkea keittiössä 

Novart haluaa auttaa asiakkaita ja asukkaita elämään vastuullisesti tarjoamalla siihen erilaisia keittiöratkaisuja. Vaikka keittiö on vastuullisesti valmistettu, käytönaikaisella hiilijalanjäljellä on suuri merkitys. 

”Haluamme auttaa siinä, että kierrättäminen on helppoa ja kodinkoneet energiatehokkaita. Tuotevalikoimassamme on ratkaisuja lajitteluun – jopa yrttien kasvattamiseen. Valikoimistamme löytyvät uusimmat trendit sekä ajattomat designit ja huomioimme kaikessa, että kalusteet ja laitteet kestäisivät mahdollisimman pitkään”, Novartin QSEH-päällikkö Anna Hokkanen kertoo. 

Tutustu tarkemmin: www.novart.fi

Tutustu Novartin vastuullisuuteen tarkemmin täältä.
Tutustu Nobian vastuullisuuteen täältä.

Jaa tämä artikkeli


Tekoja Suomesta