Vastuu on työnantajan ja työntekijän yhteinen mahdollisuus


Ihmiselle työn tekeminen on usein vastaus ongelmiin, joita hänellä on. Ihmiset haluavat rahaa elääkseen, maksaakseen lainansa, saadakseen merkitystä elämäänsä, kilpaillakseen ja käyttääkseen aikansa johonkin. Työ voi olla myös tapa ilmaista motivaatiota, taitoja ja potentiaalia. Tällöin työ keskittyy ihmiseen itseensä – hänen mielitekoihinsa ja tarpeisiinsa.

Samaan aikaan työnantaja ostaa työntekijältä hyvää työpanosta. Ihanteellisessa tilanteessa työntekijä tekee oikeasti parhaansa, vaikka paraskin taso vaihtelee. Työn tekeminen ei ole aina mukavaa, mutta oikealla asenteella sekin vapauttaa omaa potentiaalia pintaan.

Liian usein työntekijä nauttii suojatyöpaikasta antamatta parastaan vastineeksi. Työpaikka ei ole henkilökohtaisten ongelmien tai oman huonon olon temmellyskenttä. Henkilökohtaiset ongelmat hoidetaan silloin, kun ei tarvitse tehdä työtä. Työpaikalla keskustelun ja yhteistyön tulisi keskittyä työasioihin.

Onneksi työn kautta voi hienosti kasvaa ihmisenä, ja työ voi olla myös kivaa. Jokainen kohtaaminen ja jätetty jälki voi kertoa ammattimaisuudesta ja asenteesta.

Jos työntekijä ei kykene tekemään työtään hyvin, työnantajan tehtävänä on auttaa. Vastuullisuus on työpaikalla jaettua – työnantajan ja työntekijän välillä.

Työmarkkinoita katsastavan kannattaa punnita mahdollisuuksiaan myös arvojensa mukaan. Innokkaasta eläinten oikeuksien puolustajasta kun ei tule hyvää lihatalouden markkinoijaa.

Minna Marsh, mentaalivalmentaja
Mentaalivalmennus Minna Marsh
www.minnamarsh.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä