VARTE on pikkuisen parempi talonrakentaja


Yli 20 vuotta taloja rakentanut Varte-konserni ei elä kvartaalitaloudessa vaan toimii pitkäjänteisesti, mutkattomasti ja tehokkaasti. 

Varte on yksi Suomen merkittävimmistä perheomistuksessa olevista talonrakennusalan yrityksistä. Se toimii pääkaupunkiseudulta Lahteen ulottuvalla alueella ja työllistää noin 170 henkeä. Yhtiön liikevaihto kuluvalla tilikaudella on yli 100 miljoonaa euroa. 

”Olemme juuri sopivan kokoinen yritys: ei liian suuri eikä liian pieni, mikä tekee meistä ketteriä. Omistajat ovat kasvoillaan läsnä toiminnassa, ja meiltä löytyy aina henkilö, joka vastaa jostain asiasta. Keskitymme olennaiseen eli rakentamiseen ja rakennuttamiseen emmekä epäolennaiseen korporaatiohuttuun. Olemme terveen ylpeitä omasta osaamisestamme, mutta suhtaudumme tulevaisuuteen nöyrästi”, kertoo markkinointi- ja hallintojohtaja Harri Koho. 

Varten vahvuuksia on myös monipuolinen osaaminen. Referenssilistalta löytyy asuinkerrostaloja, toimitiloja, korjausrakentamis-ja teollisuuskohteita sekä erityisosaamista vaativia julkisia rakennuksia, kuten kouluja ja päiväkoteja. 

Yksittäisenä mielenkiintoisena hankkeena Varte kehittää parhaillaan suurta Avialogis-logistiikkakeskusta Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyyteen yhdessä kansainvälisen kiinteistösijoittajan kanssa. 

Hankkeet loppuun lupauksen mukaisesti 

Yhtiö tekee kilpailu-urakoinnin lisäksi omaa asuntotuotantoa ja kokonaisvastuu-urakoita kiinteistösijoittajille. ”Hankkeissa menestyy löytämällä asiakkaan tarpeet tai ratkaisemalla tämän ongelman. Meillä asiakas on aina pääroolissa. Projektin on oltava sijoittaja-asiakkaalle kannattavaa liiketoimintaa tai kuluttaja-asiakkaalle unelmakoti oikeaan hintaan, ennen kuin lähdemme mukaan”, Koho valottaa. 

Toiminnassa korostuu vastuullisuus. 

”Projektin on oltava kiinteistösijoittajalle kannattavaa liiketoimintaa tai kuluttaja-asiakkaalle unelmakoti oikeaan hintaan, ennen kuin lähdemme mukaan.” 

”Meihin voi aina luottaa, olivatpa kyseessä sitten asiakkaat, alihankkijat, rahoittajat tai oma henkilöstö. Periaatteemme on olla rehtejä joka tilanteessa: myönnämme virheemme ja selvitämme asiat, jotta mitään ei jää hoitamatta loppuun tai päättämättä. Teemme asiakkaidemme asunnot ja hankkeet lupauksemme mukaisesti, laadullisesti ja ajallisesti. Näin tilaaja saa juuri sellaisen kohteen kuin on halunnut.” 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen