Logistiikkayritys Varova yhdistää henkilökohtaisen palvelun alustatalouden mahdollisuuksiin


Varovan uudistuvan digitaalisen Track & Trace -alustan avulla esimerkiksi tieto kuljetettavaksi tarkoitetun tavaran tuotannon aikataulumuutoksista jaetaan eri tahoille reaaliaikaisesti ja läpinäkyvästi, jolloin ollaan heti pidemmällä asian hoitamisessa.

”Alustan tukemana meillä voi olla uusi ratkaisu tarjolla jo silloin, kun viesti muutoksesta tavoittaa asiakkaan”, Varovan toimitusjohtaja Mikko Vihanto valottaa yhteistyöalustan mahdollistamaa lisäarvoa. ”Myös kaikki lähetykseen liittyvä dokumentaatio – esim. statusraportit, rahtikirjat, huolinta-asiakirjat, sopimukset ja jne. – ovat tallessa ja sovituilta osin jokaisen osapuolen hyödynnettävänä digitaalisessa muodossa alustassa.”

Varovan kilpailukyvyn ydintä ovat myös osaavat ja motivoituneet alansa ammattilaiset. Reilun vuoden toimitusjohtajana, mutta kaikkiaan 15 vuotta yrityksessä työskennellyt Vihanto kokee juuri viestinnän avoimuuden, henkilöstön osaamisen ja hyvinvoinnin kehittämisen olevan johtamisensa ydintä. Nämä asiat tukevat liiketoiminnan kehittämistä ja läpinäkyvyyttä.

”Työntekijäkokemus määrittyy suurimmalle osalle meistä arvostuksesta ja luottamisesta ammattilaisena. Työntekijäkokemus on tänä päivänä olennainen yritysten menestystekijä, joka heijastuu korkeaan asiakastyytyväisyyteen ja parantaa kannattavuutta. Se on myös osa Varovan tarkoitusta: ”Välitämme”.

Olemme mukana Kuljetus – Logistiikka messuilla Helsingin Messukeskuksessa 9.-11.5.2019 osastolla 3e19.

Osaomistajuudella parempia valmiuksia Aasiassa

Varova on asiakkaidensa oma logistiikka-asiantuntija, joka tarjoaa näkemystä ja kokonaisratkaisuja asioiden hoitamiseen, sillä yritys ei itse omista kuljetuskalustoa tai tavaraterminaaleja. Varova kehittää ja seuraa aktiivisesti uusien reittien ja kuljetusvaihtoehtojen kehittymistä voidakseen tarjota monipuolisia ratkaisuja asiakkailleen. ”Reilun vuoden toiminnassa ollut suora rautatieyhteys Kiinan ja Suomen välillä on yksi esimerkki meidän kauttamme saatavasta uudesta kuljetusvaihtoehdosta”, Vihanto valottaa.

Euroopan lisäksi Varovalla on vahva jalansija Kiinassa osaomistuksessa toimivan Ensign Freight -yrityksen kautta, joka toimii myös Vietnamin ja Indonesian kehittyvillä markkinoilla. ”Pääsemme näin kehittämään yrityksen toimintaa siellä myös omista lähtökohdistamme asiakkaidemme hyväksi”, Vihanto summaa strategisen omistuksen tuottamaa potentiaalia.

www.varova.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka