Varmassa kasvaa työelämän selviytyjiä


”Työn täällä on oltava mielekästä, antoisaa ja modernia. Haluamme muuttaa monilla mahdollisesti meistä olevaa käsitystä virastomaisena ja byrokraattisen toimijana” HRD-päällikkö Pauliina Heiskanen valottaa.

Hyvä esimerkki modernista työnkuvasta on Markku Niskalla, joka vetää robotiikkaa ja automatiikkaa kehittävää tiimiä: ”Pääsen työssäni tutustumaan kaikkiin liiketoiminta-alueisiimme näköalapaikalta. Voin siten toimia myös osaamisen ja parhaiden käytäntöjen välittäjänä eri osastojen välillä”, Niska kertoo.

Varmassa on käynnissä työkulttuurin kehittämisen toinen aalto, jossa organisaatio haki kehitystyöhön työkulttuuri-ilottelijoita. Parinkymmenen vapaaehtoisen porukka jakautui ryhmiin, joista yksi kehittää Niskan johdolla ketterää toimintaa, toinen itseohjautuvuutta, kolmas luo coachin roolia ja neljäs innovoi työtilojen uudistamista tukemaan paremmin yhdessä tekemistä.

”Meidän työkulttuurimme on jotain ihan mieletöntä. Täällä pääsee koko ajan kartuttamaan omaa osaamistaan ja kehittämään koko Varman tekemistä, kun vain ilmoittaa olevansa kiinnostunut ja tarttuu avautuviin mahdollisuuksiin”, Niska kehuu.

”Varman yhteiskunnallinen rooli tuo omaan työhönkin vielä lisää merkityksellisyyttä ja arvoa.”

Selviytyjät 2030 – Varman oma ”eloonjäämiskurssi”

Varman Selviytyjät 2030 -konseptin taustalla on työntekijöiden huoli osaamisestaan alati muuttuvassa yhteiskunnassa. ”Valmennuksessa sparrataan esimerkiksi miettimään, millainen on kunkin työntekijäbrändi ja mihin suuntaan osaamista kannattaa kehittää. On ollut hienoa seurata muutosta ihmisten ajattelussa”, Heiskanen iloitsee.

Varma haluaa toimia hyvän työelämän vastuullisena edelläkävijänä. ”Varmistamme uusia toimintatapoja pilotoimalla, että asiantuntijoidemme muutoskyky ja työmarkkina-arvo ovat iskussa myös vuonna 2030. Työnantajan tarjoaman tuen lisäksi kannustamme kaikkia ottamaan myös itse vastuuta oman osaamisen kehittämisestä”, HR-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola sanoo.

”Sen lisäksi, että oma työ on mielekästä, Varman yhteiskunnallinen rooli tuo siihen vielä lisää merkityksellisyyttä ja arvoa”, Niska summaa työtä Varmassa.

Varma vastaa eläkejärjestelmän sukupolvisopimuksen toteutumisesta hoitamalla kerättyjä eläkevaroja tuottavasti ja turvaavasti niin, että tulevat sukupolvetkin saavat eläkkeensä. Toisaalta Varma tarjoaa yrityksille tukea työhyvinvoinnin kehittämiseen, jotta työurat ovat pitkiä ja ihmiset pääsevät hyväkuntoisina viettämään ansaittuja eläkepäiviään.

www.varma.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä