Kalasataman Kampus on huippumoderni toimistoalusta


Kalasatamasta kuoriutui pitkän odotuksen jälkeen pääkaupunkiseudun kiinnostavin alue, kun kauppakeskus REDI avattiin syyskuussa. Vähittäiskaupan näkökulmasta Kalasataman vetovoimaisuus kasvaa edelleen kohisten. Lähitulevaisuudessa samaa ilmiötä voidaan odottaa toimitilojen osalta, kun Varman rakennuttama Kalasataman Kampus valmistuu REDIn kupeeseen.

Urakan ensimmäinen vaihe, Keskon uusi K-kampus on jo harjakorkeudessaan ja valmistuu keväällä. Toisessa vaiheessa raken-nettava Kalasataman Kampuksen lisäosa tulee tarjoamaan kuuteen kerrokseen jakautuen 10 000 neliötä muuntojoustavaa työympäristöä Helsingin parhaalta paikalta. Talon ylimmässä, seitsemännessä kerroksessa, sijaitsevat upeat yhteistilat kattoterasseineen.

”Tarjoamme nykyajan työntekoon sopivia tiloja, joissa ihmiset viihtyvät ja tekevät tulosta”

”Laajennusosan yksi kerros on noin 2000 neliömetrin alusta, johon voi luoda erilaisia työnteon tiloja. Kerros voidaan jakaa joustavasti 2–4:n lohkoon erikokoisten yritysten tarpeisiin. Ikkunaseinät on ”vapautettu” pienistä toimistokopeista, joten se mahdollistaa layoutin aivan uudella tavalla. Vastaavalla ajatuksella toteutettuja kiinteistöjä ei markkinasta montaa löydy”, Varman kiinteistökehittäjä Benjamin Kalliola valottaa.

Varman kiinteistökehittäjä Benjamin Kalliola avaa Kalasataman Kampus -talon mahdollisuuksia.

Ainutlaatuista tiloissa on Kalliolan mukaan muutakin. Ensinnäkin Kesko on vieressä, joten heidän kanssaan yhteistyötä tekevälle tai suunnittelevalle yritykselle parempaa sijaintia tuskin on. Myös talon yhteistilat edustavat uniikkia ajattelutapaa. ”Ylimpään kerrokseen tuleva coworking-tila on yritysten yhteiskäytössä joko työntekoon tai hetken rentoutumiseen. Tila tulee myös varattavaksi yksityiskäyttöön.”

Varma on mallintanut rakennuksen havainnekuvat realistisiksi virtuaalitodellisuusmalleiksi, joihin kiinnostuneet pääsevät tutustumaan Kalasatamassa jo ennalta.

”Tarjoamme nykyajan työntekoon sopivia tiloja, joissa ihmiset viihtyvät ja tekevät tulosta. Kalasataman Kampukseen tulevat yritykset näyttäytyvät myös mielenkiintoisina työnantajina. ”

Varma on merkittävä ja vastuunsa kantava suomalainen kiinteistösijoittaja

Varman sijoitussalkkuun kuuluu suorien kiinteistösijoitusten lisäksi kiinteistörahas-
toja niin kotimaasta kuin ulkomailta. Yhtiö kehittää aktiivisesti omaa kiinteistökantaansa ja sen kiinteistöistä 22 on jo saanut BREEAM-ympäristösertifikaatin. Varman tavoitteena on sertifioida kaikki merkittävät toimitilakohteet vuoteen 2025 mennessä.

”Kiinteistöissämme on yli 5 000 aurinkopaneelia. Niiden ja muiden toimenpiteiden avulla vuonna 2017 kiinteistöjemme hiilidioksidipäästöt pienentyivät 18 prosenttia vuoden 2015 tasosta”, Kalliola iloitsee.

Kalasataman Kampus valmistuu vuoden 2019 alussa

 • Yhteensä noin 10 000 neliömetriä
  alustamaista, muuntojoustavaa
  toimistotilaa kuudessa kerroksessa.
 • Keskon uusi pääkonttori K-Kampus
  sijaitsee samassa rakennuksessa.
 • Erinomainen sijainti palveluiden ja
  kulkuyhteyksien tuntumassa.
 • Talon yrityksille yhteinen coworking-tila
  ylimmässä kerroksessa.
 • Kestävän kehityksen BREEAM-sertifiointi
  rakennusprojektille ja rakennukselle

www.varma.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Toimitilat