VARHAISKASVATUS ON ISO JUTTU!


Pienten ihmisten kasvattaminen, inspiroiva yhteistyö vanhempien kanssa ja oppimisen ilon jakaminen ovat kaikki hyviä syitä unelmoida varhaiskasvattajan työstä. 

Mikä onkaan pedagogiikan tila varhaiskasvatuksessa tänään? Kuumimpia aiheita ovat pedagoginen dokumentointi, arviointi ja johtaminen sekä teknologian hyödyntäminen. 

Pedagogisesta dokumentoinnista on Suomessa puhuttu jo jonkin aikaa. Kysehän on hyvin monipuolisesta kasvattajan työkalusta. Yksi pedagogisen dokumentoinnin tarkoituksista on tehdä varhaiskasvatusta näkyväksi lasten vanhemmille. Suomalaiset varhaiskasvattajat näkevät perheiden ja vanhempien osallisuuden tärkeyden, mutta käytännössä yhteistyö uhkaa jäädä vähäiseksi. Kuinka siis perheet saataisiin aktiiviseen vuorovaikutukseen mukaan? 

Taina Mikkola, TinyApp-palvelun kehittäjä kertoo: ”Päiväkotien kokemus on, että vanhempia kiinnostaa kyllä oman lapsen tekeminen, mutta mitä konkreettisemmin se koskettaa tavallista arkea, sitä parempi. Samalla on hyvä keskittyä siihen, mitä lapsen arjessa oikeasti tapahtuu ja miten vanhemmat voivat siihen vaikuttaa. Vuorovaikutuksen lisääntyminen palkitsee.” 

TinyApp-sovellus on Suomessa kehitetty pedagoginen työkalu varhaiskasvatuksen tämän päivän tarpeisiin yhteistyössä varhaiskasvattajien ja perheiden kanssa. 

TinyApp-tiimissä todetaan: “On ollut ilo palvella Suomessa niin julkisia kuin yksityisiä varhaiskasvattajia, ja nähdä kuinka helppokäyttöinen sovelluksemme on todella auttanut kiireisessä arjessa pitäen pedagogiikan ykköasiana.” 

Tutustu TinyApp-sovellukseen www.tinyapp.biz! 

Jaa tämä artikkeli


Perhe