Väre tarjoaa jopa viiden prosentin säästöä sähkön kulutuksesta


”Väre E-Powerin avulla yrityksen sähkön laatu paranee ja sähköä voidaan säästää jopa yli 5 prosenttia Näin sähkölasku ja samalla myös hiilidioksidipäästöt pienenevät”, palvelupäällikkö Mika Petsalo sanoo.

Väre E-Power Sähkönsäästäjä on hybridisuodatin, joka parantaa sähkön laatua, pidentää sähkölaitteiden ikää ja lisää energiatehokkuutta. Järjestelmä säästää jopa 5 prosenttia yrityksen sähkön kulutuksesta ja samalla sähkön hankinnasta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt pienentyvät. Järjestelmän hankintaa helpottaa 20 prosentin investointituki.

Teknologian nopea kehitys, yhä kasvava laitekanta ja sähköverkon kuormituksen muutokset aiheuttavat yhä enemmän häiriöitä sähköverkkoon, jonka seurauksena sähkön laatu on heikentynyt. Huonolaatuinen sähkö aiheuttaa eurooppalaisille yli 150 miljardin euron vuosittaiset kustannukset lisääntyneenä energiankulutuksena ja ennenaikaisina laiterikkoina.

Takuuvarma sähkön säästö

Ainoana energiapalveluyhtiönä Suomessa Väre toimittaa E-Power Sähkönsäästäjä -hybridisuodattimia, joilla sähkön laatua voidaan parantaa, kulutusta pienentää ja hiilidioksidipäästöjä vähentää keskitetysti ja merkittävästi yhdellä, sähkönmyyntiyhtiöistä riippumattomalla järjestelmällä.

Väre toimittaa E-Power-järjestelmän asiakkaalleen kokonaistoimituksena.

”Väre lupaa jokaiseen järjestelmätoimitukseen sähkön säästötason ja säästö todennetaan käyttöönoton jälkeen mittauksilla. Asiakas näkee sähkön säästön määrän suoraan seurantaportaalista reaaliajassa,” Väreen E-Power-asiantuntija, palvelupäällikkö Mika Petsalo toteaa. 

Laatua ja energiatehokkuutta

E-Powerin avulla 80 prosentissa kohteista saavutetaan yli viiden prosentin sähkön säästö. Näin sähkölasku ja samalla myös sähkön hankinnasta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt pienenevät.

E-Power poistaa sähkön laatua heikentäviä ilmiöitä sähköverkosta ja esimerkiksi verkossa esiintyvät harmoniset yliaallot ja virtapiikit vähenevät: sähkö on korkeampilaatuista ja kuormittaa sähkölaitteita aiempaa vähemmän. Parempilaatuisen sähkön ansiosta laitteet toimivat energiatehokkaammin ja niiden elinikä pitenee. E-Power vähentää myös loistehon kompensointitarvetta. 

”Seurantatyökalun avulla asiakas voi seurata muun muassa kohteen sähkönkulutusta, sähkönsäästöä, vaihetehoja, kokonaistehoja, taajuutta ja verkon kuormitusta reaaliajassa”, Petsalo tiivistää.

Seurantatyökalun avulla voidaan rakentaa myös aulanäyttöjä läpinäkyvää sähkönkäytön live-seurantaa varten.

E-Power-järjestelmä sopii asennettavaksi kaikkiin kohteisiin ja erityisen hyvin niin ravintoloihin, tavarataloihin, supermarketteihin, teollisuuslaitoksiin, varastoihin, vesilaitoksiin, liikenne- ja huoltoasemille kuin lentokentille ja satamiin. 

Väre E-Power on huoltovapaa ja sen käyttöikä on yli 20 vuotta. Laitteen takaisinmaksuaika on tyypillisesti kuudesta seitsemään vuoteen. Yritykset voivat saada investointiinsa 20 prosenttia Business Finlandin tukea.

Patentoitu E-Power Sähkönsäästäjä toimii jo noin 850 kohteessa eri puolilla Eurooppaa ja Suomessa niitä on asennettu muun muassa kauppakeskuksiin. Väre toimii ainoana E-Powerin toimittajana Suomessa. 

Sähköyhtiö, joka myy mahdollisimman vähän sähköä

Väre on energia-alan valtakunnallinen asiantuntija, joka tarjoaa älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä yrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille, julkiselle sektorille ja kuluttajille valtakunnallisesti. Yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomen.

Energia-asioiden keskittäminen Väreelle varmistaa tehokkaan sähkönhankinnan ja oikeiden asioiden optimoinnin energiatehokkuuden näkökulmasta. Tarjolla on vihreitä energiaratkaisuja, joiden hyödyt voidaan mitata. Myös hiilijalanjäljen pienentyminen nähdään konkreettisina lukuina. 

Väre toimii ainoana E-Powerin toimittajana Suomessa. 

 

Väre E-Power Sähkönsäästäjä:

  • harmonisten yliaaltojen eliminointi
  • tehokertoimen parannus ja loistehon kompensointi
  • vinokuorman aiheuttamien haittojen korjaus
  • hävikkien ja häiriöiden vähentäminen
  • lämpöhäviöiden pienentäminen
  • jännitteen stabilointi ja virtapiikkien vähennys
  • sähkölaitteiden elinkaaren pidentäminen

 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes