Vapaaehtoisuus turvallisuutta tukemassa


Maanpuolustuskoulutus MPK on maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja, jonka kursseilla kymmenet tuhannet vapaaehtoiset vuosittain kouluttavat ja kouluttautuvat. Keihäänkärkenä on tuottaa sotilaallista osaamista Puolustusvoimien tarpeisiin, minkä lisäksi muulla koulutuksella vastataan yhteiskunnan turvallisuustarpeisiin aina arjen turvallisuudesta kyberturvallisuuteen. 

MPK:n koulutusten kantavana voimana ovat vapaaehtoiset, jotka kouluttavat omaa osaamistaan aiheesta kiinnostuneille. Kyberturvallisuuskoulutus on hyvä esimerkki nousujohteisesta koulutuksesta, jossa osallistujien siiviliosaamisella on tärkeä merkitys. 

Maailmanluokan kyberturvallisuuskoulutusta 

MPK:n kyberturvallisuuskouluttajista ja puolustusvoimien henkilöstöstä koostunut joukkue voitti tänä vuonna kansainvälisen Locked Shields -kyberpuolustusharjoituksen, johon osallistuttiin 32 eri maasta. Saavutus on pitkäjänteisen harjoittelun ja suunnitelmallisen tekemisen tulosta. 

”Tämä on hieno esimerkki erinomaisen siviiliosaamisen tuomisesta MPK:n koulutuksiin. Joukkue on parantanut tulostaan vuosi vuodelta ja se kertoo erittäin korkeasta osaamisen tasosta”, korostaa MPK:n toiminnanjohtaja Antti Lehtisalo. 

MPK järjestää vuosittain noin 2000 kurssia, jotka tuottavat maanpuolustuksen ja kokonaisturvallisuuden osaamista kaikille Suomessa. w 

Lisätietoa koulutuksesta: mpk.fi

Jaa tämä artikkeli


Tulevaisuuden Suomi