Vantaan ratikka – kasvavan kaupungin kehittäjä


Ratikka on Vantaan kärkihanke, ja tärkeä pääkaupunkiseudun raideverkoston osa. Raitiotie kulkee lentoasemalta Jumbon ja Tikkurilan kautta Hakunilaan, ja siitä Länsimäen kautta Mellunmäen metroasemalle. Ratikka mahdollistaa kaupungin kasvun kestävästi joukkoliikenteen varrelle. 

Kuva: Sakari Manninen/ Vantaan kaupunki

Vantaan Kehärata, Tampereen ratikka sekä Raide-Jokeri ovat jo osoittaneet voimansa kaupunkikehityksessä: kasvu kulkee kiskoilla. Vantaan ratikan arviot osoittavat samaa: ratikka luo ja vahvistaa kestävää kasvua. 

”Toisin kuin bussilinjat, raiteet ovat pysyvät. Tämä on suotuisaa pitkäjänteiselle kiinteistökehittämiselle ja uudisrakentamiselle. Ratikan saapumisen myötä Vantaan useita kaupunkikeskustoja ja muita pysäkkiympäristöjä kehitetään lähipalveluineen. Arvioimme ratikan tuovan uusia asukkaita noin 10 000 ja uusia työpaikkoja noin 5000”, kertoo Vantaan ratikan hankejohtaja Tiina Hulkko. 

Ratikka investointien mahdollistajana 

Arvioiduista 393 miljoonan rakentamiskustannuksista Vantaan osuus olisi 267, Helsingin 12 ja valtion 114 miljoonaa euroa. Toisaalta Vantaa saa tuloja maanmyynti- ja maankäyttösopimustulojen, kiinteistöverokertymän kasvun ja rakentamisesta palautuvan verotulon kautta arviolta 425 miljoonaa euroa 40 vuodessa. 

”Ratikkahankkeen myötä investoreille avautuvat jopa kymmenen miljardin euron investointimahdollisuudet. Asuinrakentamista ratikkareitin varrelle on mahdollista toteuttaa jopa 2,3 miljoonaa kerrosneliömetriä, ja toimitilapuolella 1,5 miljoonaa kerrosneliömetriä”, Hulkko sanoo ja lisää: ”Uusia kohteita kaupunkikehittämiselle on jatkossa esimerkiksi Hakunilan ja Länsimäen alueilla, jo vetovoimaisten Tikkurilan ja Aviapoliksen lisäksi.” 

Vantaan ratikan suunnittelu etenee 

Ratikan 19,3 kilometrin mittaiselle reitille tulisi 26 pysäkkiä, ja matkustajia vuonna 2030 olisi noin 82 000 vuorokaudessa. Parhaillaan suunnittelupöydällä Vantaalla on ratikkakäytävän kaavarunko, jossa tavoitteena on tiivis kaupunkirakenne, kestävän liikkumisen mahdollistaminen sekä miellyttävä kaupunkiympäristö. Lisäksi tehdään asemakaavoja ja katusuunnitelmia, joilla raitiotie sovitetaan olemassa olevaan kaupunkiin. 

Voimassa olevan yleissuunnitelman mukaisesti rakentaminen voisi alkaa vuonna 2024 ja liikennöinti neljä vuotta myöhemmin. Ratikan suunnittelua voi seurata verkossa osoitteessa vantaa.fi/ratikka sekä sosiaalisessa mediassa. 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen ja infrastruktuuri