Valtorin toimintavarma verkkoympäristö takaa KUSTANNUSTEHOKKAAN TYÖSKENTELYN VALTIONHALLINNOSSA


Pääkuvassa: Marko Mäki ja Sampo Vehkaoja

Viidennen sukupolven tietoturva torjuu kyberhyökkäykset ennen kuin ne aiheuttavat tuhoja. Valtori säästää kuukausittain tuhansia työtunteja Check Point Softwaren ja Telia Cygaten toimittaman tietoturvaratkaisun avulla. 

Kuvassa: Juha Lamberg, Business Manager, Telia Cygatelta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin kiusana olivat pitkään huoltotoimenpiteistä aiheutuneet katkokset ja häiriöt valtionhallinnon yhteisessä runkoverkossa ja sen tietoliikenteessä. Check Point Softwaren ja Telia Cygaten toimittaman palomuuri- ja tietoturvaratkaisu Maestron ansiosta katkoksisista on päästy eroon. 

“Yhteinen VY-runkoverkko on valtionhallinnon keskeisimpiä IT-palveluita. Kun järjestelmät eivät toimi eikä työasemille pääse, työt seisovat. Kyse ei ole pienestä työnseisauksesta, sillä valtionhallinnossa työskentelee kymmeniä tuhansia ihmisiä. Maestron ansiosta säästämme nykyään kuukausittain tuhansia työtunteja”, laskee Valtorin runkoverkkopalveluiden ryhmä- ja palvelupäällikkö Marko Mäki. 

Ulospäin valtionhallinnon verkko-ongelmat näkyivät esimerkiksi katkoksina kansalaisille suunnatuissa sähköisissä asiointipalveluissa. 

Maestro takaa kriittisten ympäristöjen toimintavarmuuden 

Check Point Maestro on yrityksille ja organisaatioille tarkoitettu, keskisuuriin ja suuriin ympäristöihin soveltuva viidennen sukupolven tietoturvan kokonaisratkaisu, joka estää hyökkäykset ennakkoon. 

Maestrosta hyötyvät erityisesti huoltovarmuuskriittiset toimijat, joiden ympäristöjen täytyy toimia ilman tuotantokatkoja. 

“Maestro suojaa yritysverkot edistyneimmiltäkin viidennen sukupolven uhilta. Maestrolla haetaan toimintavarmuutta, skaalautuvuutta ja kestävyyttä palomuuraukseen. Samalla pyritään varmistamaan asiakkaan tuotannon jatkuvuus”, Check Point Softwaren Suomen ja Baltian maajohtaja Sampo Vehkaoja kertoo. 

Palvelun skaalautuvuus auttaa Valtoria, sillä kaikki huoltotoimenpiteet, kuten palomuurilaitteiden päivitykset tai kapasiteetin lisääminen, voidaan tehdä nyt ilman laitevaihtoja ja katkoksia. 

Suojaton puhelin on takaovi yrityksen dataan 

”Yritykset investoivat tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan juuri nyt käyttäjää lähellä olevaan tietoturvaan eli SASEen (Secure access service edge)”, Vehkaoja sanoo. 

Mobiililaitteiden suojaus on tietoturvan toinen ajankohtainen alue. Ei riitä, että konesalit ja yrityksen verkkolaitteet on suojattu, vaan jokainen kännykkä, pädi ja tietokone sekä niiden tietoliikenne on turvattava hyökkäyksiltä. 

Matkapuhelimiin kohdistuneet hyökkäykset lisääntyivät kesän 2021 aikana globaalisti 40 prosentilla ja Suomessa liki 96 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. 

”Puhelin voi olla hyökkääjälle suora reitti yrityksen tietojärjestelmiin. Ei siis ihme, että olemme saaneet runsaasti yhteenottoja yrityksiltä, jotka haluavat nostaa mobiilitietoturvansa tasoa.” 

Tulevaisuuden tietoturva on yhteistyötä 

Check Point Research -tutkimusyksikkö analysoi kaikki Check Pointin valvonnassa olevissa tietoverkoissa kautta maailman havaitut hyökkäykset ja kehittää niiden torjuntaan torjuntametodit. Yrityksen kyberturvaennusteen mukaan vuonna 2022 tietomurtoja tullaan tekemään yhä useammin ja suuremmassa mittakaavassa, mikä koituu organisaatioille aiempaa kalliimmaksi. 

”Suurin osa hyökkäyksistä on meidän löytämiämme. Siksi tunnemme hyökkäysten toimintatavat ja pystymme auttamaan asiakkaitamme paremmin hyökkäyksen aikana”, Vehkaoja toteaa. 

Telia Cygate on tehnyt yhteistyötä Check Pointin kanssa yli 20 vuoden ajan. 

“Osaamme räätälöidä Check Pointin tuotteiden pohjalta palveluita erilaisiin tarpeisiin. Asiakkaidemme ei tarvitse murehtia, mitä teknologiaa käyttäisivät, vaan ratkaisut tulevat valmiina meiltä”, Business Manager Juha Lamberg Telia Cygatelta sanoo. 

Valtorin Marko Mäki korostaa yhteistyön merkitystä Valtorin ratkaisussa. 

“Sujuva kommunikaatio Telia Cygaten ja Check Pointin asiantuntijoiden kanssa on ollut yksi avaintekijöistä luotettavien ja toimivien tietoturvaratkaisujen löytämiseen. Hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa on helppo onnistua.” 

Tutustu tarkemmin: www.checkpoint.com

Jaa tämä artikkeli


CEO