Valolla viihtyisyyttä mökkeilyyn


 Hyvin suunniteltu mökkivalaistus tuo turvaa ja tunnelmaa sekä helpottaa vapaa-ajan viettoa. Airamilta löytyvät monipuoliset ratkaisut niin sähköttömälle saunamökille kuin modernille huvilalle.

Mökkikauden alkaessa on hyvä päivittää vapaa-ajan keitaan valaistusta oli se sitten saunaparatiisi meren rannalla tai ympärivuotisesti palveleva huvila.

Airamin kodin valaisimien tuotepäällikkö Katja Pasanen kertoo vapaa-ajan kohteissa pätevän samat säännöt kuin kotona: tarvitaan hyvä yleis- ja tunnelmavalaistus sekä valoa työskentelyyn.

”Mökeillä vietetään entistä enemmän aikaa etätöissä, joten kunnon valaistus työtilaan voi olla paikallaan. Jos mökkikeittiö on pieni ja pimeä, valaistuksen uusiminen helpottaa kokkailua.”

Vähän kuluttavat led-valaisimet ovat vastuullinen valinta. Luonnon lisäksi ne säästävät lompakkoa sähkön hinnan noustessa.

Älyvalaistus on uutta

Katja Pasanen kertoo älykotituotteiden olevan tämän hetken trendi vapaa-ajan kohteissa. 

”Mökeille, joista löytyy sähkö ja wifi-verkkoyhteys, tarjoamme Airam SmartHome -sarjan älykkäitä valaistus- ja kodin turvatuotteita, joita ohjataan ilmaisella appillä. Helppokäyttöinen sovellus on tarjolla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi ja sen avulla voi esimerkiksi säätää valojen värilämpötilaa, vaihtaa väriä, himmentää ja ajastaa valojen syttymisen ja sammumisen.”

Valaistusta voi ohjata myös perinteiseen tapaan pistorasiaan kytkettävällä ajastimella. Mökille sopivat pimeän tullessa itsestään syttyvät hämäräkytkimellä tai älypistokkeella varustetut tai liiketunnistimella liikkeestä syttyvät valaisimet. Sähkökäyttöisten lisäksi valaisinvaihtoehtoja löytyy myös paristolla, akulla tai aurinkokennolla toimivina.

Pihapiirin aurinkokennovalaisimet 

Mökeille sopivat aurinkokennolla toimivat valot, jotka voi asentaa itse ja joita on helppo siirrellä sinne minne valoa tarvitaan. Himmeällä aurinkokennovalolla saa tunnelmaa, ja riittävällä valoteholla varustettuna ne valaisevat hämärän aikana vaikkapa saunapolun. 

Tarjolla on myös aurinkokennovalaisimia, joita voi ladata USB-kaapelin avulla auringonvalon vähetessä. 

”Mökille sopivat paristolla toimivat valonheittimet, jotka valaisevat mukavasti pihapiirin. Liikkeestä syttyvät, kirkkaat valot tuovat turvaa asiattomien vierailijoiden varalta”, Katja Pasanen kuvailee. 

Kun valaistus on kunnossa, voi keskittyä luomaan viihtyisyyttä led-koristevalosarjoilla. Niitä voi käyttää kattauksessa ja laittaa vaikka puihin roikkumaan. 

Pasanen muistuttaa, että häkä- ja palovaroittimet on hyvä uusia tai vaihtaa niihin paristot heti mökkikauden alkaessa. Turvatuotteista on saatavissa SmartHome älyversiot sekä valvontakameroita eri käyttötarkoituksiin. Varoittimet, sammutuspeitteet ja mökkivalaistuksen monipuolinen valikoima ovat saatavilla Airamin jälleenmyyjiltä kautta maan.

Tutustu tarkemmin: www.airam.fi

Jaa tämä artikkeli


Asuminen Koti ja sisustus Mökkeily Piha ja puutarha Talotekniikka Vapaa-aika