Valmisruokayritys Feelia toimii asiakaslähtöisesti ja vastuullisesti


Kotimainen ruokatoimija Feelia erottuu markkinassa modernilla, asiakasymmärrykseen pohjaavalla toimintamallillaan. Feelia on siirtynyt systemaattisesti tuotekeskeisestä liiketoiminnasta palveluiden ja ratkaisujen tuottamiseen asiakkailleen. 

Feelia on vuonna 2007 perustettu, tuoreesti ajatteleva valmisruokavalmistaja, jonka kotimaisista raaka-aineista valmistetuissa tuotteissa ovat maut ja ravintoaineet tallella. Patentoidulla autoklaavitekniikalla vakuumissa käsityönä esivalmistetut ruoat ovat laadukkaita, hyvin säilyviä ja pieneen varastotilaan meneviä.

Feelian ruoasta nautitaan muun muassa kouluissa, hoivakodeissa, lounas- ja henkilöstöravintoloissa, liikenneasemilla, kauppojen ruokapisteissä, tapahtumien ruokarekoissa sekä kotien ruokapöytien äärellä. Asiakkaisiin kuuluvat esimerkiksi kunnat, hoivayhtiöt, lounasravintolat, kaupan keskusliikkeet ja tukut. 

Kotitalouksille yritys on lanseerannut feeliaruokakauppa.fi -verkkokaupan, josta voi tilata valmisruokaa suoraan kotiin. Feelian missio on helpottaa ja monipuolistaa arkiruokailua ympäri Suomen.

Feelia toimii kotimaan lisäksi myös Ruotsin markkinalla ja tavoitteena on lähivuosien aikana saada jalansijaa myös muiden Pohjoismaiden markkinoilla. 

Kasvua ja tulevaisuuden näkymiä

”Pyhännän tuotantolaitos on viritettynä kasvuun, sillä tehdasta on laajennettu useampaan kertaan vuosina 2013–2018, myös tuotantoprosesseja on automatisoitu.  Tänä vuonna olemme aloittaneet jälleen uuden tehtaan rakentamisen Pyhännälle, jotta voimme tuoda lisää uusia tuotteita valikoimiimme ja varmistaa tuotteiden laajan saatavuuden”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jukka Ojala. 

Ojalan mukaan yrityksen ripeän kasvun takana ovat asiakasymmärryksen, palvelun ja korkean laadun yhdistelmä. 

”Kysyntämme takana ovat laadukas tuote, hyvä palvelu ja tuotekehitys. Lisäksi menestykseen tarvitaan innostunutta työporukkaamme sekä aktiivista myyntiä”, Ojala mainitsee.

Alan trendit ajavat Feeliaa luonnolliseen kasvuun, mutta samalla niihin pitää valmistautua ja sopeutua.

Yksi sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaiden valintoja leimaavista trendeistä on vastuullisuus. Siihen Feelia on halunnut tarttua vahvasti.  

”Kotimaiset raaka-aineet ja biokaasun käyttö ovat tästä esimerkkejä. Hiilijalanjälkemme on pieni. Lisäksi meillä on totta kai vahva paikallisesti työllistävä vaikutus alkutuotannossa”, Ojala vetää yhteen. 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes