Valkeakoski Kaupungin palvelut maaseudun mukavuuksilla


Valkeakoskella on lähes kuin maalla olisi. Tarjolla on kaikki kaupungin palvelut maaseudun mukavuuksilla höystettynä.

”Pieni suuri kaupunki”, kaupungin markkinointipäällikkö Petri Ahonen kuvaa hivenen päälle 20 000 asukaan Valkeakoskea. Vaikka kaupunki aikoinaan on rakentunut paperiteollisuuden ympärille, on se nykyään paljon muutakin. Varsinkin nuoret lapsiperheet tunnistavat sen viihtyisänä asuinpaikkana, jossa kaikki keskeiset palvelut ovat helposti ja nopeasti saavutettavissa.

Nysse menee Valkeakoskellekin

Valkeakoski sijaitsee ikään kuin Tampereen kakkoskehällä, heti Tampereen kaupunkiseudun kuntien jatkeena. Hyvien liikenneyhteyksien myötä ajallinen etäisyys Tampereen keskustaan on kuitenkin jopa lyhyempi kuin osasta Tampereen laitamia. Omalla autolla Tampereelle pyyhkäisee moottoritietä pitkin alle puolessa tunnissa. Kesäkuun alussa Valkeakoski liittyy mukaan myös kaupunkiseudun Nysse –liikennejärjestelmään. Näin samalla lipulla pääsee helposti ja edullisesti myös Valkeakoskelle.

Urbaania maaseutua

Valkeakosken kaupunkirakenne on tiivis ja vehreä. Noin 80 prosenttia kaupungin asukkaista asuu neljän kilometrin säteellä kaupungin keskustasta. Näin ollen kaikki palvelut ja muun muassa lasten harrastukset ovat helposti saavutettavissa; useimmiten alle 15 minuutin kävely- tai pyöräilymatkan sisällä. Kaupalliset palvelut on keskitetty aivan kaupungin keskustaan. Parhaillaan on suunnittelussa muun muassa torin kunnostaminen sekä Prisma- tavaratalon laajennus aivan ydinkeskustaan. ”Ja se mitä ei koskista löydy, löytyy 15 minuutin päästä Ideaparkista”, Ahonen vakuuttaa.

Luontoon, kulttuuriin ja liikuntaan liittyvät mahdollisuudet ovat Valkeakoskella liki rajattomat. Yli neljäsosa kaupungin pinta-alasta on vettä. Kauniit riippusillat ja kattavat ulkoilureitit yhdistävät kaupunginosat toisiinsa ja lähiluontoon.

Kaupunkiin on juuri valmistunut uusi iso yhtenäiskoulu ja toinen on suunnitteilla.

Päiväkotiverkosto on jo laitettu tip-top kuntoon. Rakenteilla olevaan vapaa-aikakeskuksen tuliteriin tiloihin pääsevät sijoittumaan muun muassa musiikkiopisto ja kuvataidekoulu. Kaupunginteatteri ja kesäteatteri ovat maan kuuluja.

Myös kaupungin terveyspalvelut ovat erinomaiset. Tays Valkeakosken sairaalan päivystys toimii kaikkina päivinä vuorokauden ympäri, 24/7.

Edullisia pientalotontteja

Valkeakoski on ollut suosittu asuinpaikka varsinkin lapsiperheiden keskuudessa. ”Houkuttelemme nuorta väkeä. Edullisia pientalotontteja on heti saatavilla; hinnat lähtevät kymppitonnista”, kertoo kaupungin tontti-insinööri Jani Kiiskilä.

”Tarkoitus on pian saada jakoon myös rantatontteja. Kehitystyön alla on myös laajempia kaava-alueita rantarakentamiselle” Kiiskilä sanoo ja vakuuttaa, että asumisen arki Valkeakoskella on helppoa. ”Tarjoamme hyvän asumisen vaihtoehtoja kaikille ja kaiken ikäisille.

Valkeakoski

  • l Yli 20.000 asukasta
  • l n. 30 minuuttia Tampereelta
  • l 75 omakotitonttia heti varattavana
  • l tonttien hinnat alk. 10.000 eur.
  • l edullisia asuntokohteita
  • l mm. 170 liikuntapaikkaa ja 67 urheiluseuraa

lisätiedot www.valkeakoski.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi