Vakuutusalan altavastaajaa on syytä pitää silmällä


Vakuutusyhtiö Pohjantähti on yksi vakuutusalan pienimmistä toimijoista.
Yhtiön toimitusjohtaja Aki Kiiliäisen mukaan Pohjantähden missiona on pitää
vakuutusalan kilpailu aktiivisena ja tarjota asiakkaille vaihtoehtoja

Pohjantähden liiketoimintamalli muuttui merkittävästi tämän vuoden toukokuussa, kun vastuu kasvokkain tapahtuvista asiakaskohtaamisista siirtyi paikallisten tarpeet parhaiten tunteville yrittäjille.

”Haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden kasvokkaisiin kohtaamisiin paikallisten yrittäjiemme kanssa”, kertoo Kiiliäinen.  ”Lisäksi pyrimme alan parhaaseen tavoitettavuuteen puhelimessa ja verkossa.”

”Uutta liiketoimintamallia suunnitellessamme halusimme ajatella vakuutusalaa laajemmin. Otimmekin mallia päivittäistavarakaupasta. Sanoisin, että kuvaavin termi uudelle toimintamallillemme on vakuutusalan Kesko”, valottaa Kiiliäinen.

”Uskon, että olemme luoneet mallin, jossa yrittäjillä on aito halu huolehtia asiakkaistamme ja pitää heistä kiinni – yrittäjän vapautta unohtamatta.”

Pohjantähden yrittäjien luotsaamat toimipisteet toimivat ajanvarauksella, mikä on mahdollistanut aukioloaikojen pidentämisen. ”Vaikka ovet eivät ole auki yhdeksästä neljään, ne ovat itseasiassa auki aina silloin, kun asiakkaalle parhaiten sopii”, Kiiliäinen muistuttaa.

”HALUAMME OLLA PIRISTÄVÄ POIKKEUS, JOKA AIHEUTTAA HIEMAN SYDÄMEN
TYKYTYKSIÄ KILPAILIJOILLE JA SYDÄMEN SYKÄHDYKSIÄ ASIAKKAILLE.”

Yrityskulttuuri ja brändi ovat todellisia kilpailuetuja

Vakuutusalalla yhtiöiden liiketoiminnan ydin eli vakuutusten myynti, vahinkojen korvaaminen ja asiakkaiden vakuutusasioiden hoito eivät juurikaan poikkea toisistaan. Kiiliäinen kokee, että yrityksen kilpailuedun täytyy silloin kummuta muualta: ”Me panostamme yrityskulttuurin ja brändin kehittämiseen. Tarkoituksenamme on jatkaa perinteisen ja vanhoillisenkin alan piristämistä olemalla erilainen vaihtoehto asiakkaille ja myös pohjantähtiläisille.”

Kilpailijoista erottautumista tapahtuu jo tämän syksyn aikana, kun Pohjantähdessä otetaan valtava harppaus vastuullisuuden saralla. ”Yhtiömme tuo vastuullisuuden osaksi päivittäistä toimintaa, ja jatkossa vastuullisuus on osa arkeamme – tällaista ei ole vielä vakuutusalalla nähty”, Kiiliäinen paljastaa.

”Meidän tehtävämme on ylläpitää eloa vakuutusmarkkinoilla, synnyttää asiakkaille vaihtoehtoja sekä luoda aitoa kilpailuasetelmaa alalla. Haluamme olla piristävä poikkeus, joka aiheuttaa hieman sydämen tykytyksiä kilpailijoille ja sydämen sykähdyksiä asiakkaille”, Kiiliäinen summaa.

Pohjantähdessä on parhaillaan strategiatyö käynnissä, johon myös jokaisella pohjantähtiläisellä on mahdollisuus osallistua. ”Tällä hetkellä luomme yhdessä tulevaisuuden Pohjantähteä”, Kiiliäinen hymyilee.

pohjantahti.fi

Jaa tämä artikkeli


Business NOW