Vainotut ja vaiennetut


Sitä puhelua Kelly ei unohda. Hänen miehensä Pabel ei enää koskaan tulisi kotiin. Kohta Kelly joutuisi kertomaan pienille lapsilleen isän kuolemasta. Kidutettu Pabel oli kuristettu hengiltä kristillisiä kirjoja sisältävän reppunsa hihnoilla.

Huumekartellien ja sissi- ja sisällissodan runteleman Kolumbian kristityt ovat ahtaalla. Erityisesti kristillisen hengellisen työn tekijät kohtaavat vakavia vaaroja. Pabelin kohdalla vaarat kävivät toteen marraskuisena sunnuntaina 2014.

Saman kohtalon jakavat tuhannet kärsivät ihmiset eri puolilla maailmaa. Kellyn ja Pabelin tarina antaa kasvot maailman suurimmalle ja samalla vaietuimmalle tragedialle, kristittyjen laajamittaiselle tuhoamiselle.

Hiljaisuus

Vakavasti vainottuja kristittyjä elää 68 maassa yhteensä noin 245 miljoonaa. Se on hätkähdyttävä luku. Hätkähdyttävää on myös mediassa yleisesti vallitseva hiljaisuus aiheen ympärillä. Vainojen kuuminta kärkeä edustavissa maissa kristittyjä riistetään, ryöstetään, pahoinpidellään, raiskataan ja tapetaan uskonsa tähden. Kansainvälisen huomion kiinnittäminen näihin rikoksiin vaikeuttaa toiminnan jatkamista.

Erilaiset vetoomukset ja kirjeet uskonsa tähden vangituille ovat todistetusti vähentäneet kidutusta ja nopeuttaneet vapauttamisprosesseja. Tunnetuimpana on pakistanilaisen kristityn Asia Bibin tapaus, jonka saaman kuolemantuomion maan korkein oikeus kumosi kansainvälisen painostuksen siivittämänä.

Toivo

Tarinamme Kellyn ei myöskään tarvinnut jäädä yksin. Hän on yksi niistä vainoon menehtyneiden leskistä, joita on pystytty auttamaan. Marttyyrien Ääni hankki hänelle palan maata, jolle kanadalainen sisarjärjestö kustansi talon rakentamisen. Kelly on rohkaistunut saamastaan tuesta. Vaikka suru on läsnä ja muistot eivät katoa, uusi elämänvaihe on nousemassa esiin.

Kellyn kulkua pimeydestä kohti valoa pohjusti ratkaiseva käänne. Hän tapasi miehensä surmaajat näiden kotikylässä Lounais-Kolumbiassa. Vihan sijaan Kelly kertoi heille Jumalasta, antoi heille anteeksi ja jakoi kylän väelle Raamatut. Kelly jatkaa miehensä hengellisen työn perintöä ja suuntaa lastensa kanssa kohti tulevaisuutta.

  • Tutustu työhömme ja vainottujen kristittyjen tilanteeseen: www.marttyyrienaani.fi
  • Tilaa ilmainen Marttyyrien Ääni -uutislehti puhelimitse 040 502 3268 (ma-pe klo 9-15) tai sähköpostitse info@vomfinland.fi
  • Seuraa meitä Facebookissa, Instagramissa, TV7:ssa, Radio Deissä ja Radio Patmoksessa.
Vainotut kristityt tarvitsevat apuasi, lahjoita puhelimella: 0600 13001
Puhelun hinta: 20,28 € + pvm

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi